Χταπόδι βραστό
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Έτσι και το βραστό χταπόδι θέλει το χρόνο του για να μαγειρευτεί.
Το μενού έχει κάτι από θάλασσα που οι περισσότεροι το λατρεύουμε! Αρωματίζουμε το χταποδάκι μας και το συνοδεύουμε με διάφορους τρόπους (πατάτες βραστές, ρύζι κ.α.)
Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλ. ξύδι
1 κ. σ ρίγανη ή θυμάρι
Εκτέλεση
- Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι.
- Το βάζετε να βράσει σε άφθονο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα και 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Όταν το χταπόδι μαλακώσει πολύ καλά το τραβάτε με μια πιρούνα, το τοποθετείτε σε μια πιατέλα ή ταψί (ανάλογα τι σας βολεύει) και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Πριν το μοιράσετε σε μερίδες, περιχύνετε το χταπόδι με άφθονο ελαιόλαδο, ξύδι και πασπαλίζετε με την ρίγανη ή το θυμάρι.