Χταπόδι στιφάδο
Το χταπόδι στιφάδο είναι εξαιρετική επιλογή για το μενού της ημέρας! Σερβίρεται σκέτο ή με κοφτό μακαρόνι. Υγιεινό φαγητό με θαλασσινό άρωμα και τη γλυκιά γεύση από τα κρεμμύδια.
Υλικά
1 με 1/2 κιλό (καλά χτυπημένο ή ξεπαγωμένο) Χταπόδι
Ελάχιστο λάδι
1 κιλό ολόκληρα μικρά ξερά κρεμμύδια
5 φύλλα δάφνης
4 -5 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες
1 ποτηράκι ξύδι
1 ποτηράκι κρασί
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε το χταπόδι από τη φούσκα, τα μάτια και τα δόντια, πλύντε το καλά, κόψτε το σε κομμάτια και στραγγίξτε το.
- Ρίξτε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας και σε σιγανή φωτιά (για να μην κολλήσουν) σοτάρετε 2-3 κρεμμύδια.
- Όταν τα κρεμμύδια βγάλουν κάποια υγρά, ρίξτε το χταπόδι και σοτάρετέ το.
- Σβήστε το με το ξύδι και το κρασί.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα και το πιπέρι.
- Ρίξτε ένα ποτήρι νερό.
- Κλείστε τη χύτρα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας, για 35 λεπτά.