Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτό το συνδυασμό υλικών. Το μάραθο με το έντονο άρωμά του θυμίζει ούζο, οι ελιές με την αλμυρή τους γεύση και το χταπόδι, το κύριο υλικό της συνταγής, να ταιριάζει απόλυτα με τα παραπάνω. Σερβίρεται ζεστό με ξεροψημένο ψωμί για να το βουτήξετε μέσα στο ζουμί!
Υλικά
1 φλ. παρθένο Ελαιόλαδο
1 κιλό Χταπόδι
1 κιλό Μάραθο
1 φλ. Ελιές πράσινες τσακιστές (θλαστές)
3 φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες Ντομάτες λιωμένες
1½ φλ. κόκκινο Κρασί αρωματικό
Αλάτι ελάχιστο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το χταπόδι σχολαστικά αφαιρώντας τα μάτια, το στόμα, τις μεμβράνες από την κουκούλα του καθώς και κάθε ίχνος άμμου.
- Βράζετε τα μάραθα σε λίγο νεράκι για έξι λεπτά περίπου, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ελαφρά.
- Ρίχνετε το χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, δύο φλιτζάνια νερό και σιγοψήνετε 50 λεπτά περίπου.
- Δοκιμάζετε με ένα πιρούνι για να διαπιστώσετε αν το χταπόδι είναι σχεδόν ψημένο.
- Τότε σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα μάραθα, τις ντομάτες, αλάτι και ένα φλιτζάνι ακόμα νερό.
- Συνεχίζετε να σιγοβράζετε το φαγητό προσέχοντας μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε και άλλο νερό.
- Ρίχνετε τις ελιές δέκα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό, ανακατεύετε και δοκιμάζετε.
- Διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι (αν αυτό είναι απαραίτητο) και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι