Χταπόδι κρασάτο
Ημέρες νηστείας… και το κρασάτο χταπόδι πρωταγωνιστεί στο οικογενειακό τραπέζι! Μέσα σε λιγότερο από μια ώρα θα έχετε την ευκαιρία να «γευτείτε» τη θάλασσα στο πιάτο σας. Δοκιμάστε τη συνταγή και καλή απόλαυση…
Για 6 μερίδες:
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Υλικά
1 μέτριο χταπόδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνια τσαγιού κόκκινο κρασί
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1-2 φύλλα δάφνη
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το χταπόδι καλά, αφαιρείτε το στόμα και τα μάτια και το κόβετε μικρά κομμάτια.
- Το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, (το χταπόδι κατεβάζει από μόνο του νερό).
- Σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 25 λεπτά. Το νερό που θα κατεβάσει το χταπόδι το πετάτε.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τη δάφνη. Σκεπάζετε και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί.
- Θα χρειαστεί περίπου 40-45 ακόμα λεπτά ανάλογα αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα κρασί, όχι όμως νερό.