Χοιρινό με ελιές και κόκκινη σάλτσα
Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας στο φούρνο παίζει σημαντικό ρόλο για το αποτέλεσμα. Επειδή το μενού περιλαμβάνει κρέας προτιμήστε πήλινο σκεύος και ακολουθήστε τις οδηγίες εκτέλεσης. Συνοδεύετε με ζυμαρικά, ρύζι ή μόνο με μια σαλάτα!
Υλικά
2 κιλά χοιρινό κομμένο σε μερίδες
½ κιλό ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια
1 φύλλο δάφνης
1 βαζάκι κρεμμυδάκια τουρσί στραγγισμένα
4 φλ. Χυμό ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα πήλινο σκεύος προσθέτετε όλα τα υλικά, ανακατεύετε καλά και από πάνω τοποθετείτε τις μερίδες του χοιρινού.
- Αρχικά ψήνετε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 250οC για μία περίπου ώρα.
- Ύστερα χαμηλώνετε το φούρνο στους 150οC και ψήνετε για άλλη μία ώρα.
Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με ζυμαρικά της αρεσκείας σας.