Χοιρινό Κύπρου

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Οι μαρινάδες μαλακώνουν το κρέας και το κάνουν αρκετά τρυφερό. Για να φτιάξετε νόστιμο χοιρινό που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα, φτιάξτε την παρακάτω μαρινάδα με ξύδι, κρασί και μυρωδικά!

Yλικά:

1 κιλό χοιρινό

2 ποτήρια κρασί μπρούσκο

1 φλ. ξύδι

Λίγο μπαχάρι, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το κρέας σε μία λεκάνη, ρίχνουμε όλα τα υλικά και το σκεπάζουμε με το ξύδι και το κρασί.
  • Το αφήνουμε για 6 ώρες να μαριναριστεί. Καίμε το λάδι στο τηγάνι μας και παίρνουμε κουταλιά- κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε.
  • Στο τέλος χύνουμε τα υγρά από το φαγητό και τηγανίζουμε το κρέας ξανά σε λάδι καυτό μέχρι να ροδοψηθεί.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…