Χοιρινό κρασάτο
Ένα πλούσιο πιάτο, ιδανικό για σερβίρισμα σε γιορτές. Χοιρινές μπριζόλες σβησμένες με κόκκινο κρασί. Τις συνοδεύετε με πατάτες, μακαρόνια, ρύζι ή μια πράσινη σαλάτα της επιλογής σας.
Υλικά (για 6 άτομα)
6 μπριζόλες χοιρινές
4 κ. σ. ελαιόλαδο
4 κ. σ. βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
½ κουτί τοματοχυμό ή δύο κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
3 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κ. γ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
- Τις βγάζετε στραγγισμένες από την κατσαρόλα και στη θέση τους ροδίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
- Ρίχνετε το κρασί , τα μυρωδικά, αλάτι πιπέρι και τον τοματοχυμό ή διαλυμένο τον τοματοπολτό σε μία κούπα ζεστό νερό.
- Τοποθετείτε πάλι τις μπριζόλες στη σάλτσα και σιγοβράζετε για 4Ο λεπτά περίπου. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό.
- Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές, με πατάτες τηγανητές , ρύζι ή μακαρόνια.