Χοιρινό κρασάτο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Χοιρινό κρασάτοΈνα πλούσιο πιάτο, ιδανικό για σερβίρισμα σε γιορτές. Χοιρινές μπριζόλες σβησμένες με κόκκινο κρασί. Τις συνοδεύετε με πατάτες, μακαρόνια, ρύζι ή μια πράσινη σαλάτα της επιλογής σας.

Υλικά (για 6 άτομα)

6 μπριζόλες χοιρινές

4 κ. σ. ελαιόλαδο

4 κ. σ. βούτυρο

2 μέτρια κρεμμύδια

1 ποτήρι κρασί κόκκινο

½ κουτί τοματοχυμό ή δύο κουταλιές της σούπας τοματοπολτό

3 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο

1 κ. γ. ρίγανη

1 φύλλο δάφνης

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
  • Τις βγάζετε στραγγισμένες από την κατσαρόλα και στη θέση τους ροδίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
  • Ρίχνετε το κρασί , τα μυρωδικά, αλάτι πιπέρι και τον τοματοχυμό ή διαλυμένο τον τοματοπολτό σε μία κούπα ζεστό νερό.
  • Τοποθετείτε πάλι τις μπριζόλες στη σάλτσα και σιγοβράζετε για 4Ο λεπτά περίπου. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό.
  • Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές, με πατάτες τηγανητές , ρύζι ή μακαρόνια.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…