Χοιρινό φρικασέ με αρωματικά χόρτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Πριν ακόμα να σερβίρετε θα σας μοσχοβολήσει το άρωμα από τα χόρτα που προσθέσατε μέσα στην κατσαρόλα. Σερβίρετε χωρίς κάτι πρόσθετο. Όσο για τo αυγολέμονο, επειδή δεν είναι υποχρεωτικό μπορείτε να το αφαιρέσετε από τη συνταγή.

Υλικά

1 κιλό Χοιρινό

1 φλ. Λάδι

1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 Μαρούλια ψιλοκομμένα

2 ματσάκια Κρεμμυδάκια φρέσκα

1/2 ματσάκι φύλλα Σέλινου

1/2 ματσάκι Άνηθο

Αλάτι και πιπέρι

3 Αυγά

1 Λεμόνι

Εκτέλεση

  • Κόβετε το κρέας σε μερίδες.
  • Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά.
  • Σοτάρετε τα κρεμμύδια.
  • Ρίχνετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, το σέλινο, το μαρούλι και τον άνηθο.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου.
  • Μόλις είναι έτοιμα κλείνετε τη φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
  • Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Στύβετε το λεμόνι και το βάζετε σε ένα ποτήρι.
  • Χτυπάτε ελαφρώς τους κρόκους με πιρούνι.
  • Χτυπάτε τ΄ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα και ανακατεύετε προσεχτικά με τη σπάτουλα.
  • Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις για να μην κόψει το αυγό.
  • Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα.
  • Κουνάτε την κατσαρόλα από τα χερούλια κυκλικά για να πάει παντού το αυγολέμονο.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…