Χοιρινές μπριζόλες με μυρωδικά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Χοιρινές μπριζόλες με μυρωδικάΖουμερές μπριζόλες με σκόρδο, φασκόμηλο, ρίγανη που τις ροδίζετε στη συνέχεια στο τηγάνι με κρασί και λεμόνι. Είναι εύκολες στο μαγείρεμα και συνοδεύονται με αρωματικό ρύζι!

Υλικά

6 Χοιρινές μπριζόλες

3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες

3 φύλλα Φασκομηλιάς (salvia)

Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

5 κ. σ. Λάδι

2/3 φλ. λευκό Κρασί

2 Λεμόνια

2 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Βάζετε τις μπριζόλες σε μια κατσαρόλα με 1,5 φλ. νερό.
  • Προσθέτετε μέσα το σκόρδο, το φασκόμηλο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε.
  • Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφήσουν το νερό.
  • Σε ένα τηγάνι ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
  • Ρίχνετε το κρασί και αφού εξατμισθεί προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών.
  • Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστές.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…