Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Παραδοσιακή συνταγή και γλυκό που σερβίρεται συνήθως μετά από ένα καλό φαγοπότι ή ζεστό συνοδεύοντας ένα φλυτζάνι καφέ και τσάϊ. Πολύ απλή εκτέλεση και γρήγορη για άμεση απόλαυση. Καλή επιτυχία!
Υλικά
250γρ βούτυρο
2 κούπες (400γρ) σιμιγδάλι χονδρό
3 φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο
3 κούπες νερό
Άχνη ζάχαρη και κανέλλα προαιρετικά για το στολισμό
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Το ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει χρώμα και να καβουρντιστεί.
- Προσθέτουμε το νερό πολύ προσεκτικά για να μην πιτσιλίσει και καούμε και ανακατεύουμε μέχρι να φύγει όλη ή υγρασία, να πήξει και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα μας. Πάντα σε χαμηλή φωτιά!
- Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα που επιθυμούμε και τον πατάμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα και στολίζουμε. Καλή σας απόλαυση!