Το παιδικό βιβλίο είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία αναγνώσματος γιατί με τον τρόπο του συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών, τόσο νοητικά, …
Βιβλίο για τα παιδιά των κρατουμένων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης!
Βιβλίο για τα παιδιά των κρατουμένων γονέων εκδίδει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής με τη συνδρομή του Εθνικού Τυπογραφείου!
Η Μαρία τρέχει και σκαρφαλώνει στην καρέκλα δίπλα στη θεία Σοφία. Η μαμά αναστενάζει. «Η τσάντα στον διάδρομο κοριτσάκι μου είναι για τον μπαμπά», λέει, «Για λίγο καιρό δεν θα μένει μαζί μας, πρέπει να μείνει κάπου άλλου. Το μέρος αυτό το λένε φυλακή».Τότε τη Μαρία την πιάνουν κλάματα και η μαμά την παίρνει αγκαλιά και της χαϊδεύει το κεφάλι. «Να θυμάσαι πάντα μωρό μου ότι, παρόλο που δε θα τον βλέπεις τόσο συχνά, ο μπαμπάς σ’ αγαπάει πολύ»
(απόσπασμα από το βιβλίο «Θα συναντηθούμε στο όνειρο»)
Ένα εξαιρετικά θετικό νέο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής αποτελεί η πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής να εκδώσει το βιβλίο «Θα συναντηθούμε στο όνειρο- Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή», με τη συνδρομή του Εθνικού Τυπογραφείου.
______________________
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μεγαλώνουμε δυστυχισμένα παιδιά χωρίς να το καταλάβουμε!
______________________
Πρόκειται για μετάφραση και απόδοση στην ελληνική πραγματικότητα ενός βιβλίου που δημιουργήθηκε το 2008 από μια ομάδα κρατουμένων γονέων σε συνεργασία με ψυχολόγους σε φυλακή της Γερμανίας.
Το βιβλίο αυτό έρχεται να απαντήσει σε δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την απουσία του γονέως που βρίσκεται στη φυλακή. Ποιοι είναι οι λόγοι που ο μπαμπάς ή η μαμά λείπει από το σπίτι και πως θα διαχειριστεί η οικογένεια τη συγκεκριμένη κατάσταση;
Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης παρουσιάζει το συγκεκριμένο πόνημα ως μια ευκαιρία που δίνεται «σε γονείς ή σε ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με παιδιά φυλακισμένων να ανοίξουν την κουβέντα, να μιλήσουν και να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη φυλάκιση του πατέρα ή της μητέρας τους».
Το βιβλίο παρέχεται δωρεάν και σε ηλεκτρονική μορφή (διαβάστε το βιβλίο εδώ), ενώ ήδη προωθείται στα καταστήματα κράτησης της χώρας.
Πρόκειται για μια δράση εντός του πλαισίου αντεγκληματικής πολιτικής που στόχο έχει την ομαλή κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων μέσα από τη διατήρηση των οικογενειακών σχέσεων.