Βίσονας, πηγή υψηλής διατροφικής αξίας
Τα μεγαλύτερα βοοειδή στον πλανήτη με την καμπούρα και το πλούσιο τρίχωμα, ζουν 30 έως 40 χρόνια και όλη τους την ζωή την περνούν στα βοσκοτόπια. Το κρέας του βίσονα είναι μια άριστη πηγή λευκώματος, σιδήρου και λιπαρών Ω 3 και Ω6, ιδιαίτερα χαμηλό σε λιπαρά θερμίδες και χοληστερόλη. Μη αλλεργιογόνο, χωρίς ορμόνες, αντιβιοτικά ή ζωικά υποπροϊόντα, αποτελεί μια πηγή υψηλής διατροφικής αξίας.
Ο βίσονας έχει πλούσια γεύση!
Πολλοί από εκείνους που έχουν δοκιμάσει το κρέας του θεωρούν ότι υπερέχει των άλλων κόκκινων κρεάτων με μια πιο γλυκιά και πλούσια γεύση. Επίσης, έχει πυκνό κρέας και σίγουρα θα σας ικανοποιήσει περισσότερο, τρώγοντας λιγότερο! Θα το βρείτε σε επιλεγμένα κρεοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Πώς μαγειρεύεται
Το κρέας του βίσονα μαγειρεύεται, όπως όλα τα κόκκινα κρέατα. Η χαμηλή περιεκτικότητά του σε λίπος, εγγυάται το γρηγορότερο χρόνο μαγειρέματος. Το μυστικό είναι η χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να μην παραψηθεί και στεγνώσει. Παρακάτω σας προτείνουμε μια συνταγή για να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο κρέας.
Οδηγίες: αναμείξτε 85 με 150 γρ κρέας βίσονα με ¼ φλ κομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό. Σοταρίστε το σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 λεπτά και σερβιρίστε το με ψωμί ολικής αλέσεως και μαρούλι, όπως ένα χάμπουργκερ.
Για να το νοστιμίσετε, μπορείτε να προσθέσετε και σος της αρεσκείας σας ή να δοκιμάσετε την εξής:
Σος Worcestershire
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. νερο
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
¼ κ.γ. σκόνη πιπερόριζας
½ φλ ξίδι από μήλο
¼ κ.σ. λεπτοκομμένο κρεμμύδι
¼ κ.σ. μουστάρδα
1/8 κ.σ. κανέλα
1/8 κ.σ. πιπέρι
*Τα 85 γρ. μαγειρεμένου βίσονα περιλαμβάνουν 122 θερμίδες, 2 γρ. λίπος, 1 γρ. κορεσμένο λίπος, 24 γρ. Πρωτεΐνες
Μη φοβάστε να δοκιμάζετε νέες γεύσεις, ειδικά αν φημίζονται για τη γεύση τους και τη θρεπτική τους προσφορά. Ο βίσονας είναι μια εξαιρετική επιλογή κρέατος και μια ιδανική ιδέα για να καταπλήξετε την παρέα σας στο επόμενο τραπέζι!