Βίδες με πέστο μυρωδικών και σολωμό

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Μια συνταγή για μακαρονοσαλάτα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια διαφορετική πρόταση. Η φίνα γεύση του σολωμού αναμιγνύεται με τα μυρωδικά, τη μελιτζάνα και το γαλοτύρι και συνθέτει ένα εκρηκτικό μίγμα. Βάλτε τη στο ψυγείο και απολαύστε τη είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως γεύμα.

Υλικά

– 1 άσπρη μελιτζάνα

– 200γρ. γαλοτύρι

– 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός

– 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος

– 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

– 1 κουταλάκι ξύδι

– μισή συσκευασία βίδες

Εκτέλεση

  • Βράζετε τις βίδες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  • Πλένετε τη μελιτζάνα, την κόβετε σε φέτες, την αλατίζετε και τη βάζετε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν ψηθεί η μελιτζάνα τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε λίγο να κρυώσει.
  • Σε ένα μπλέντερ ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Στο τέλος προσθέτετε και τη μελιτζάνα και ξαναχτυπάτε το μίγμα.
  • Μόλις βράσουν οι βίδες τις στραγγίζετε και τις σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  • Ανακατεύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λωρίδες φιλέτου σολωμού. Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.