Βίδες με λευκή σάλτσα από κουνουπίδι

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Βίδες με λευκή σάλτσα από κουνουπίδιΤο κουνουπίδι είναι ένα από τα αγαπημένα λαχανικά του χειμώνα και πρόσφατα έμαθα ότι είναι καλή πηγή της βιταμίνης C. Αποφάσισα να φτιάξω μια σάλτσα με κουνουπίδι για να τη ρίξω πάνω στα ζυμαρικά. Χρειάστηκα για τη σάλτσα γιαούρτι και μασκαρπόνε. Δεν φανταζόμουνα ότι θα ταίριαζε τόσο πολύ με τις βίδες!

Υλικά

½ κουνουπίδι

2 κ.σ. γιαούρτι

2 γ.γλ. μασκαρπόνε

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράζετε τις βίδες σε αλατισμένο νερό.
  • Τις αφήνετε 10’ (ή ανάλογα με την προτίμησή σας) και στραγγίζετε.
  • Τα βάζετε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  • Καθαρίζετε το μισό κουνουπίδι από το κοτσάνι και τα φύλα και ότι μείνει το βάζετε σε βραστό νερό.
  • Όταν αρχίσει να μαλακώνει το κουνουπίδι, το βγάζετε από τη φωτιά και το στραγγίζετε.
  • Το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Για να φτιάξετε τη σάλτσα χρησιμοποιείτε ένα μεγάλο τηγάνι και το τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζετε λίγο λάδι και ρίχνετε το σκόρδο.
  • Ανακατεύετε 1-2 φορές μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Ρίχνετε μέσα το κουνουπίδι και αρχίζετε να το ανακατεύετε σταδιακά.
  • Αλατοπιπερώνετε
  • Μετά από ένα λεπτό περίπου προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε κυκλικά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτετε και το μασκαρπόνε.
  • Ανακατεύετε ξανά κυκλικά μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.
  • Ανακατεύετε λίγο.
  • Ρίχνετε το μίγμα μέσα στα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύετε πολύ καλά και είστε έτοιμοι να σερβίρετε το φαγητό.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.