Σούπα Λαχανικών

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ένα θεσπέσιο ορεκτικό –ιδιαίτερα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα- αποτελεί η σούπα λαχανικών. Πλούσια σε αρώματα, με βελουτέ υφή και πολύ εύκολη στην προετοιμασία της…

ΥΛΙΚΑ

3 καρότα σε ροδέλες

3 πατάτες σε κύβους

3 πράσα κομμένα σε ροδέλες

ελαιόλαδο για σοτάρισμα

2 λίτρα ζωμό κότας

250 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί στο ελαιόλαδο.
  • Αφού μαραθούν, ρίχνουμε το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν.
  • Τα αφήνουμε τα κρυώσουν και τα βάζουμε στο μπλέντερ να λιώσουν.
  • Ρίχνουμε την σούπα ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε να πάρουν μία και μόνο βράση.
  • Αποσύρουμε και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και κρουτόν.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…