Σούπα Λαχανικών
Ένα θεσπέσιο ορεκτικό –ιδιαίτερα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα- αποτελεί η σούπα λαχανικών. Πλούσια σε αρώματα, με βελουτέ υφή και πολύ εύκολη στην προετοιμασία της…
ΥΛΙΚΑ
3 καρότα σε ροδέλες
3 πατάτες σε κύβους
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
ελαιόλαδο για σοτάρισμα
2 λίτρα ζωμό κότας
250 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί στο ελαιόλαδο.
- Αφού μαραθούν, ρίχνουμε το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν.
- Τα αφήνουμε τα κρυώσουν και τα βάζουμε στο μπλέντερ να λιώσουν.
- Ρίχνουμε την σούπα ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε να πάρουν μία και μόνο βράση.
- Αποσύρουμε και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και κρουτόν.