Τσιπούρες με σέλινο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Η τσιπούρα είναι μεγάλο ψάρι και θα σας χορτάσει όπως και αν το μαγειρέψετε. Χρησιμοποιήσετε σέλινο στην συνταγή σας για να δώσει άρωμα και γεύση τόσο στο ψάρι όσο και τα λαχανικά που θα συνοδέψετε το φαγητό σας!

Υλικά

1 κιλό τσιπούρες μετρίου μεγέθους

1 ½ κιλό σέλινο τρυφερό και πράσινο

4 κρεμμύδια μετρίου μεyέθους

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

2 αυγά

Aλάτι, πιπέρι

3 φλ. λάδι

2 λεμόνια ζουμερά

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και αλατίζετε τις τσιπούρες και τις βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες, να τις πιάσει καλά το αλάτι
  • Βάζετε στην κατσαρόλα νερό να βράσει και ζεματάτε το σέλινο, αφού προηγουμένως το έχετε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά
  • Το στραγγίζετε
  • Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα καρότα, το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα λεμόνι
  • Τα σκεπάζετε με νερό στο ύψος των υλικών κι αφήνετε να βράσουν
  • Όταν κοντεύουν τα λαχανικά, βάζετε και τις τσιπούρες να βράσουν όλα μαζί
  • Τις αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε μαζί με τα λαχανικά.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…