Τρουφάκια σοκολάτας
Δεν θέλουν ιδιαίτερη τέχνη, αλλά σίγουρα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό και γευστικό αποτέλεσμα. Τρουφάκια σοκολάτας για όλους και για όλες τις ώρες. Με τον καφέ ή μετά το γεύμα.
Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
– 2 σοκολάτες υγείας
– 1 κιλό καρύδι χονδροκομμένο
– ½ κιλό ζάχαρη άχνη
– 5 κομμάτια φρουί γλασέ νεράντζι
– λίγη βανίλια άρωμα
– ½ κιλό ανθόνερο
– 400 γραμ τρούφα υγείας
– 6 φρυγανιές φούρνου μεγάλες τριμμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνετε τη σοκολάτα υγείας ,αφού πρώτα την έχετε κόψει σε κομματάκια.
- Προσθέτετε το καρύδι, τη ζάχαρη, την τριμμένη φρυγανιά, τις βανίλιες και τα φρουί γλασέ.
- Σιγά-σιγά ρίχνετε το ανθόνερο στο μίγμα, ανακατεύοντας το μέχρι να γίνει κατάλληλο για πλάσιμο.
- Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά.
- Βρέχετε με το ανθόνερο τα χέρια σας και πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες.
- Στη συνέχεια καλύπτετε όλη την επιφάνεια τους με την τρούφα.
- Τοποθετείτε τα τρουφάκια σε μία πιατέλα, σκεπασμένα με μία πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
Ένα γλύκισμα για μυημένους στη γεύση!