Τρουφάκια σοκολάτας

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Τρουφάκια σοκολάταςΔεν θέλουν ιδιαίτερη τέχνη, αλλά σίγουρα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό και γευστικό αποτέλεσμα. Τρουφάκια σοκολάτας για όλους και για όλες τις ώρες. Με τον καφέ ή μετά το γεύμα.

Μερίδες: 8

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

– 2 σοκολάτες υγείας

– 1 κιλό καρύδι χονδροκομμένο

– ½ κιλό ζάχαρη άχνη

– 5 κομμάτια φρουί γλασέ νεράντζι

– λίγη βανίλια άρωμα

– ½ κιλό ανθόνερο

– 400 γραμ τρούφα υγείας

– 6 φρυγανιές φούρνου μεγάλες τριμμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνετε τη σοκολάτα υγείας ,αφού πρώτα την έχετε κόψει σε κομματάκια.
  • Προσθέτετε το καρύδι, τη ζάχαρη, την τριμμένη φρυγανιά, τις βανίλιες και τα φρουί γλασέ.
  • Σιγά-σιγά ρίχνετε το ανθόνερο στο μίγμα, ανακατεύοντας το μέχρι να γίνει κατάλληλο για πλάσιμο.
  • Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά.
  • Βρέχετε με το ανθόνερο τα χέρια σας και πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες.
  • Στη συνέχεια καλύπτετε όλη την επιφάνεια τους με την τρούφα.
  • Τοποθετείτε τα τρουφάκια σε μία πιατέλα, σκεπασμένα με μία πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

Ένα γλύκισμα για μυημένους στη γεύση!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…