Τρουφάκια: Δύο πανεύκολες συνταγές που μπορούν να σε εκπλήξουν!

Συντάκτης: Μαρία Γριζά

Είσαι έτοιμος να αφήσεις την φαντασία σου να οργιάσει και να δημιουργήσεις τα πιο γευστικά τρουφάκια; Εντάξει όντως είναι ένα πολύ απλό και συνηθισμένο γλυκό. Κάποιος μπορεί να θέλει κάτι πιο extreme. Αλλά αυτή την φορά θέλω να με εμπιστευτείς! Γιατί έχω να σου παρουσιάσω δυο πανεύκολες συνταγές που θα σε ανταμείψουν γευστικά. 

Τι λες αρχίζουμε; 

  • Συνταγή για τεμπέληδες

Στα plus, τα τρουφάκια αυτά μπορούν να είναι έτοιμα μέσα σε 10’. Αλλά χρειάζεται να περιμένεις μια μέρα για να τα φας, καθώς πρέπει να παγώσουν. Εκτός και αν ζεις σε ιγκλού, εκεί θες περίπου 2-3 ώρες. 

Υλικά:

1 Νουτέλα (μεγάλη συσκευασία)
2 Φλιτζάνια δημητριακά (σοκολατένια)
Λικέρ ή κονιάκ ή λίγο τσιπουράκι βρε αδερφέ
2 Πακέτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Σε ένα μίξερ βάζεις τα δημητριακά και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Στην συνέχεια τα ρίχνεις σε ένα μπολ και προσθέτεις 3-4ς κουταλιές νουτέλα. Μην τσιγκουνευτείς, μεγάλες κουταλιές, της σούπας! 

Και με τα χέρια σου προσπαθείς να τα κάνεις ένα μείγμα. Μόλις τα ανακατέψεις καλά, λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. 

Μόλις λιώσει καλά, ρίχνεις στα χέρια σου το λικέρ και ξεκινάς να πλάθεις το μείγμα σε μικρά μπαλάκια. 

Στη συνέχεια τα ρίχνεις μέσα στην κουβερτούρα. Μόλις καλυφθούν με την σοκολάτα, τα βγάζεις με ένα πιρούνι και τα αφήνεις για μία μέρα πάνω σε μια λαδόκολλα. 

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς τα πιο σοκολατένια και εύκολα τρουφάκια που θα μπορούσες να δημιουργήσεις ποτέ! 

  • Η πιο Orea συνταγή 

Στα plus και αυτά τα τρουφάκια μπορούν να είναι έτοιμα μέσα σε 10’. Αλλά χρειάζεται να περιμένεις περίπου πέντε ώρες για να τα φας καθώς πρέπει να παγώσουν. 

Υλικά:

2 Μπισκότα oreo (ανάμικτα)
2 Συσκευασίες τυρί φιλαδέλφεια
Κουβερτούρα
Τρούφα ή τριμμένο μπισκότο 

Εκτέλεση:

Σε ένα μίξερ βάζεις τα μπισκότα και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πούδρα. 

Μόλις τα χτυπήσεις καλά τα βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το τυρί φιλαδέλφεια. Με τα χέρια σου τα ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. 

Μόλις ομογενοποιηθούν, βάζεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσει. Αφού λιώσει, ξεκινάς να πλάθεις το μείγμα σε μικρά μπαλάκια. 

Στη συνέχεια τα ρίχνεις μέσα στην κουβερτούρα. 

Μόλις καλυφθούν με την σοκολάτα, τα βγάζεις με ένα πιρούνι και αμέσως ρίχνεις από πάνω τους είτε την τρούφα είτε το τριμμένο μπισκότο.

Μόλις καλυφθούν τα αφήνεις σε μια λαδόκολλα για περίπου 5 ώρες! 

Καλή όρεξη!

*Εννοείτε πως περιμένουμε τις φωτογραφίες σας και τα γευστικά σας συμπεράσματα.

Συντάκτης: Μαρία Γριζά,

Influence:

Βέρα Αθηναία! Με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά. Από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού…