Τρόφιμα που ανακουφίζουν από την καούρα στο στομάχι

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Η καούρα είμαι ένα αίσθημα καψίματος που ξεκινά συνήθως από το στομάχι και σε κάποιες περιπτώσεις από χαμηλά στο θώρακα και επεκτείνεται προς το λαιμό ανεβαίνοντας πίσω από το στήθος.

Η διατροφή, όπως σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει, παίζει ρόλο στην πρόληψη και ανακούφιση της καούρας και υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που πραγματικά κάνουν θαύματα και βοηθούν στην ανακούφιση απ’ αυτό το ενοχλητικό αίσθημα του καψίματος. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

  1. Μπανάνα

Ή μπανάνα περιέχει κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Αποτελεί μια τροφή ανακουφιστική της καούρας.

  1. Μάραθος

Ο μάραθος περιέχει μια κατηγορία αντιοξειδωτικών, τα φλαβονοειδή, τα οποία έχουν την ιδιότητα να ανακουφίζουν τα προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος.

Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στις πράσινες σαλάτες κυρίως το λευκό κάτω μέρος του, αλλά και σε πιάτα με κοτόπουλο.

  1. Σέλινο

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό έχει σαν αποτέλεσμα την μη επιβάρυνση του οργανισμού με θερμίδες.

Το σέλινο όπως και ο μάραθος περιέχει φλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στην αναστολή ανάπτυξης βακτηρίων που σχετίζονται με την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

  1. Μαϊντανός

Ο μαϊντανός είναι επίσης πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, περιέχει όμως το αιθέριο έλαιο ευγενόλη, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει.

 Χρησιμοποιείται ως γαρνίρισμα και καρύκευμα σε πιάτα.

  1. Πράσινα λαχανικά

Το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα σπαράγγια αλλά και τα πράσινα φασόλια, συμβάλλουν στην ρύθμιση της οξύτητας του στομάχου καθώς περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα.

Ειδικότερα μια απλή πράσινη σαλάτα χωρίς ντομάτα, τυρί, κρεμμύδι και ντρέσινγκ είναι μία ελαφριά και υγιεινή επιλογή.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr