Τραγανές Τηγανίτες!
Οι τηγανίτες τρώγονται ζέστες και κυρίως το πρωί, έτσι τις απολαμβάνεις καλύτερα. Αξίζει να θυσιάσετε το χουζούρεμα για να φτιάξετε τραγανές, ζεστές τηγανίτες. Στα υλικά δεν έχω προσθέσει τις ποσότητες, επειδή εξαρτάται πόσο θέλετε να φτιάξετε, αρκεί να βγει ο χυλός αραιός. Πώς θα το καταλάβετε; Ανάλογα με την κρίση σας.
Υλικά:
Αλεύρι
Νερό
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζετε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και ρίχνετε τόσο νερό όσο χρειάζεται να γίνει ένας αραιότατος χυλός.
- Ρίχνετε και το αλάτι.
- Στο μεταξύ βάζετε λάδι σε τηγάνι κι όταν κάψει ρίχνετε κουταλιές απ’ τον χυλό.
- Παίρνουν γρήγορα χρώμα.
- Τις γυρνάτε από την άλλη.
- Αν θέλετε να αφαιρέσετε το λάδι από πάνω τους τις στραγγίζετε σε ένα ρηχό πιάτο με χαρτί κουζίνας.
- Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με ζάχαρη ή ακόμα καλύτερα με μέλι.
- Γίνονται πολύ τραγανές καθώς είναι λεπτότατες.