Τορτίγιες με κιμά και γιαούρτι

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Θυμίζει μεξικάνικο αλλά εδώ είναι σε πιο light εκδοχή. Έξυπνη λύση για να προσφέρετε σε φίλους αντί για πίτσες και μπύρες. Ή μάλλον κρατήστε τη μπύρα, κατά προτίμηση Corona ή Sol και συνοδέψτε τη με τις τορτίγιες. Καλή σας βραδιά!

Υλικά

4 μεγάλες πίτες tortillas

½ κιλό κιμά

2 μεγάλα καρότα

4 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

2 μεγάλες ντομάτες

Αλάτι, πιπέρι

2 ξύλα κανέλας

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 γιαούρτι 2%

Εκτέλεση

  • Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα λαχανικά.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρετε το σκόρδο ψιλοκομμένο μαζί με τον κιμά.
  • Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε μικρά τετραγωνάκια και τα ρίχνετε στον κιμά.
  • Μόλις σωταριστεί ο κιμάς σβήνετε με το κρασί.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα ξύλα κανέλλας και αλατοπιπερώνετε.
  • Ρίχνετε και 2 ποτήρια νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει για 50 λεπτά.
  • Αν χρειάζεται προσθέτετε κι άλλο νερό στη συνέχεια. Ανακατεύετε τακτικά για να μην κολλήσει.
  • Απλώνετε τις tortillas σε 4 μεγάλα ρηχά πιάτα.
  • Ρίχνετε από πάνω μια μεγάλη κουταλιά κιμά στη μέση κάθε πίτας.
  • Προσθέτετε 2 κουταλάκια γιαούρτι σε κάθε πίτα και πασπαλίζετε με φλοίδες κίτρινου τυριού της αρεσκείας σας.
  • Τυλίγετε τις πίτες και σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.