Τορτίγιες με κιμά και γιαούρτι
Θυμίζει μεξικάνικο αλλά εδώ είναι σε πιο light εκδοχή. Έξυπνη λύση για να προσφέρετε σε φίλους αντί για πίτσες και μπύρες. Ή μάλλον κρατήστε τη μπύρα, κατά προτίμηση Corona ή Sol και συνοδέψτε τη με τις τορτίγιες. Καλή σας βραδιά!
Υλικά
4 μεγάλες πίτες tortillas
½ κιλό κιμά
2 μεγάλα καρότα
4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 μεγάλες ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
2 ξύλα κανέλας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 γιαούρτι 2%
Εκτέλεση
- Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα λαχανικά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρετε το σκόρδο ψιλοκομμένο μαζί με τον κιμά.
- Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε μικρά τετραγωνάκια και τα ρίχνετε στον κιμά.
- Μόλις σωταριστεί ο κιμάς σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα ξύλα κανέλλας και αλατοπιπερώνετε.
- Ρίχνετε και 2 ποτήρια νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει για 50 λεπτά.
- Αν χρειάζεται προσθέτετε κι άλλο νερό στη συνέχεια. Ανακατεύετε τακτικά για να μην κολλήσει.
- Απλώνετε τις tortillas σε 4 μεγάλα ρηχά πιάτα.
- Ρίχνετε από πάνω μια μεγάλη κουταλιά κιμά στη μέση κάθε πίτας.
- Προσθέτετε 2 κουταλάκια γιαούρτι σε κάθε πίτα και πασπαλίζετε με φλοίδες κίτρινου τυριού της αρεσκείας σας.
- Τυλίγετε τις πίτες και σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!