Τηγανιτό χοιρινό συκώτι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

tiganito_xoirino_sukotiΥπάρχουν δυο ειδών άνθρωποι, αυτοί που αγαπούν το συκώτι και αυτοί που το μισούν. Ο τρόπος μαγειρικής διαφέρει ανάλογα με τις προτιμήσεις. Η παρακάτω εκτέλεση διαφέρει από την κλασική που τα τηγανίζουμε και στο τέλος προσθέτουμε ρίγανη. Η συνταγή περιέχει σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και άλλα υλικά!

Υλικά

300 γρ. χοιρινό συκώτι κομμένο σε μικρές μπουκιές

2 κ. σ. ρυζόκρασο

2 κ. γλ. λάδι

2 κ. γλ. σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

3 εκ. ρίζα τζίντζερ κομμένη σε πολύ λεπτά κομμάτια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι χοντροκομμένο

1 κ. γλ. ζωμό κότας σε σκόνη

1/2 κ. γλ. ζάχαρη

1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας

1 κ. γλ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  • Μαρινάρουμε το συκώτι στο ρυζόκρασο για 30 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι ή το γουόκ σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε το συκώτι στραγγισμένο, το τζίντζερ και το κρεμμυδάκι.
  • Προσθέτουμε το ζωμό σε σκόνη, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το τηγάνισμα σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το συκώτι.
  • Δένουμε τη σάλτσα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και σερβίρουμε αμέσως.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…