Τηγανιτό χοιρινό συκώτι
Υπάρχουν δυο ειδών άνθρωποι, αυτοί που αγαπούν το συκώτι και αυτοί που το μισούν. Ο τρόπος μαγειρικής διαφέρει ανάλογα με τις προτιμήσεις. Η παρακάτω εκτέλεση διαφέρει από την κλασική που τα τηγανίζουμε και στο τέλος προσθέτουμε ρίγανη. Η συνταγή περιέχει σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και άλλα υλικά!
Υλικά
300 γρ. χοιρινό συκώτι κομμένο σε μικρές μπουκιές
2 κ. σ. ρυζόκρασο
2 κ. γλ. λάδι
2 κ. γλ. σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
3 εκ. ρίζα τζίντζερ κομμένη σε πολύ λεπτά κομμάτια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι χοντροκομμένο
1 κ. γλ. ζωμό κότας σε σκόνη
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
1 κ. γλ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε το συκώτι στο ρυζόκρασο για 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι ή το γουόκ σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το συκώτι στραγγισμένο, το τζίντζερ και το κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε το ζωμό σε σκόνη, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το τηγάνισμα σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το συκώτι.
- Δένουμε τη σάλτσα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και σερβίρουμε αμέσως.