Τηγανίτες με μήλο
Το πρωινό είναι αυτό που πολλές φορές καθορίζει την ευχάριστη ή δυσάρεστη έκβαση της ημέρας. Για να ξεκινήσει ευχάριστα και με νοστιμιά η μέρα θα παρουσιάσουμε μια συνταγή για όλη την οικογένεια.
Υλικά
2 μήλα πράσινα
100 γρ. αλεύρι
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη μαύρη
2 κουτ. της σούπας λάδι
2 κουτ. της σούπας αμαρέτο λικέρ
2 κρόκους αβγού
2 ασπράδια
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
λάδι για το τηγάνισμα
Για πασπάλισμα:
μπόλικη άχνη
κανέλα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες οριζοντίως.
- Τα βάζουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι με τους κρόκους, τη βανίλια, το λάδι, το αμαρέτο, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων με απαλές κινήσεις.
- Στραγγίζουμε τα μήλα και τα βουτάμε στον χυλό.
- Τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
- Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.