Τηγανίτες με αρακά, μπέικον και τυρί

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ένας νόστιμος συνδυασμός για να μην σας φαίνονται άγευστες οι τηγανίτες σας. Προσθέστε στο μίγμα αρακά, μπέικον και τριμμένο τυρί που στη συνέχεια θα λιώσει πάνω στα υλικά!

Υλικά

2 αβγά

400 γρ. κατεψυγμένο αρακά

120 γρ. αλεύρι

Λίγο γάλα

50 γρ. τριμμένο τυρί έμενταλ

50 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον

Λάδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τον αρακά χωρίς να τον ξεπαγώσετε, σε αλατισμένο νερό.
  • Τον στραγγίζετε και τον βάζετε σ’ ένα μπολ.
  • Χτυπάτε τα αβγά σε ένα άλλο μπολ, προσθέτετε το αλεύρι και μετά το γάλα ανακατεύοντας το μείγμα καλά για να μην σβολιάσει.
  • Προσθέτετε το έμενταλ, το μπέικον, αλάτι, πιπέρι και τον αρακά.
  • Αφήνετε το λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι και προσθέτετε με ένα κουτάλι σούπας από το μίγμα. Όπως ακριβώς κάνετε με τις κρέπες.
  • Μόλις οι τηγανίτες ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε ρηχό πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και να «στεγνώσουν» από το πολύ το λίπος.
  • Τις σερβίρετε ζεστές και μπορείτε να τις συνοδεύσετε με μία πράσινη σαλάτα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…