Τηγανίτες ξηρών καρπών με σος φράουλα-μπανάνα
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες τηγανίτες δεν έχετε γευτεί μέχρι τώρα στη ζωή σας. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, εκτός φυσικά από την παραδοσιακή συνταγή, να δοκιμάσετε να βάλετε μια ευρωπαϊκή νότα στις τηγανίτες απολαμβάνοντας ένα τελείως διαφορετικό και γευστικό πρωινό που θα ξετρελάνει όχι μόνο εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας.
Υλικά (για 4 μερίδες, 3 τηγανίτες στον καθένα)
- 1 μπανάνα
- 2 φλιτζάνια φράουλες
- 1 κουταλάκι μέλι
- 1/2 φλιτζάνι μαλακό τόφου
- 1/2 φλιτζάνι γάλα σόγιας
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό με ωμέγα – 3
- Λάδι σταφυλιών
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5-7 λεπτά
- Στο μπλέντερ χτυπήστε την μπανάνα, τις φράουλες και ένα κουταλάκι μέλι για 5-10 δευτερόλεπτα.
- Βάλτε τη σος σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπλέντερ χτυπήστε το τόφου, το γάλα, τον λιναρόσπορο, τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και το αυγό.
- Αλείψτε με λάδι ένα τηγάνι.
- Ρίξτε 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα για κάθε τηγανίτα.
- Τηγανίστε την τηγανίτα μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια για περίπου 4 λεπτά.
- Αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και ψήστε για άλλα 2 λεπτά.
- Σερβίρετε 3 τηγανίτες ανά άτομο με 1/2 φλιτζάνι σος.
Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα φρέσκα φρούτα και να δοκιμάσετε χτυπημένο βούτυρο ξηρών καρπών με λίγο μέλι για επικάλυψη.