Τα μπισκότα αποτελούν το τέλειο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους. Μπορούν να καταναλωθούν, ανά πάσα στιγμή, μέσα στην ημέρα, τόσο …
Τέλεια μπισκότα κάθε φορά!
Η κάθε συνταγή έχει τη δική της νοστιμιά και ο κάθε άνθρωπος τις δικές του προτιμήσεις στην κουζίνα. Δεν θα μιλήσουμε, λοιπόν, για συνταγές, αλλά για 4 κόλπα που θα σε διευκολύνουν κάθε φορά που επιχειρείς να φτιάξεις τα αγαπημένα σου μπισκότα!
- Βαλ’ τα σε χαρτί
Γλίτωσε από το καθάρισμα στρώνοντας ρυζόχαρτο στο ταψί αντί να το λαδώνεις. Εν τω μεταξύ, αν κάνεις μεγάλη ποσότητα, μπορείς να βάζεις τη δεύτερη φουρνιά μπισκότα σε ένα άλλο κομμάτι ρυζόχαρτο, όσο ψήνεται η πρώτη.
- Κάνε μια μικρή προετοιμασία
Πριν χτυπήσεις τα ασπράδια, έλεγξε ότι το μπολ και το χτυπητήρι είναι τελείως στεγνά. Ακόμη και μία σταγόνα νερό ή λάδι θα εμποδίσουν τα ασπράδια να σφίξουν και να αποκτήσουν την κατάλληλη υφή.
- Διευκόλυνε το μέτρημα
Όταν μια συνταγή απαιτεί μέλι ή μελάσα, πέρασε ελαφρώς με λάδι τη μεζούρα πρώτα. Έτσι, το κολλώδες σιρόπι θα αφαιρείται εύκολα.
- Για καλύτερο ξύσμα
Το ξύσμα εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι ή μοσχολέμονο) έχει πολλή γεύση αλλά ελάχιστες θερμίδες. Για να το τρίψεις, αγόρασε ένα ειδικό εργαλείο για φλούδα, που μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις για να τρίψεις τυρί ή σοκολάτα.
- Διατήρησέ το
Για να διατηρήσεις φρέσκα τα μυρωδικά για ένα χρόνο, αποθήκευσέ τα σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από την κουζίνα ή το ψυγείο.