Τάρτα με σπανάκι
Η βάση για τη ζύμη της τάρτας είναι η ίδια κάθε φορά. Η γέμιση ποικίλει ανάλογα με την αρέσκειά μας. Σας προτείνουμε τάρτα με σπανάκι και παρμεζάνα!
Υλικά:
2 1/2 φλ. αλεύρι
1/2 κ. γλ. αλάτι
3/4 φλ. βούτυρο
6 κ. σ. νερό
1 κιλό σπανάκι
200 γρ. τυρί κρέμα
2 αυγά
2 κρόκους αυγού
2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. παρμεζάνα
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι , πιπέρι
1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε τη βάση
- Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίξτε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίψτε το μίγμα με τις παλάμες σας να γίνει σαν τραχανάς.
- Ρίξτε το νερό και ζυμώστε, να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο, το λιγότερο 30′.
- Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο , τη ζυμώνετε 1-2 φορές και το ανοίγετε με τον πλάστη (πάχος 3 χιλιοστά).
- Στρώστε στην ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Ετοιμάστε τη γέμιση
- Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα κροκάδια, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το αλάτι. Ύστερα ρίξτε το σπανάκι ανακατέψτε.
- Αδειάστε το μίγμα μέσα στην τάρτα, απλώστε το ομοιόμορφα, πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι και το πιπέρι καγιέν.
Ψήστε την τάρτα σε φούρνο στους 175ο C για 45′ περίπου.