Τάρτα με σπανάκι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Τάρτα με σπανάκιΗ βάση για τη ζύμη της τάρτας είναι η ίδια κάθε φορά. Η γέμιση ποικίλει ανάλογα με την αρέσκειά μας. Σας προτείνουμε τάρτα με σπανάκι και παρμεζάνα!

Υλικά:

2 1/2 φλ. αλεύρι

1/2 κ. γλ. αλάτι

3/4 φλ. βούτυρο

6 κ. σ. νερό

1 κιλό σπανάκι

200 γρ. τυρί κρέμα

2 αυγά

2 κρόκους αυγού

2/3 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. παρμεζάνα

1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι , πιπέρι

1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε τη βάση

  • Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίξτε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίψτε το μίγμα με τις παλάμες σας να γίνει σαν τραχανάς.
  • Ρίξτε το νερό και ζυμώστε, να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο, το λιγότερο 30′.
  • Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο , τη ζυμώνετε 1-2 φορές και το ανοίγετε με τον πλάστη (πάχος 3 χιλιοστά).
  • Στρώστε στην ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

Ετοιμάστε τη γέμιση

  • Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα κροκάδια, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το αλάτι. Ύστερα ρίξτε το σπανάκι ανακατέψτε.
  • Αδειάστε το μίγμα μέσα στην τάρτα, απλώστε το ομοιόμορφα, πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι και το πιπέρι καγιέν.

Ψήστε την τάρτα σε φούρνο στους 175ο C για 45′ περίπου.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…