Τάρτα με σάλτσα ντομάτας και αρωματικά
Η τάρτα είναι παραδοσιακό φαγητό των Γάλλων. Η ζύμη είναι τραγανή, όχι ξεροψημένη, και η γέμιση ποικίλει ανάλογα με τα γούστα. Η γέμιση της συγκεκριμένης συνταγής θυμίζει μεσογειακές γεύσεις συγκεντρωμένες σε μια τάρτα! Απολαύστε συνδυασμό από σάλτσα ντομάτας, τυρί φέτα και διάφορα μυρωδικά που τα περισσότερα είναι συγκεντρωμένα στα ντουλάπια της κουζίνας σας!
Υλικά
2 1/2 φλ. αλεύρι
1/2 κ. γλ. αλάτι
3/4 φλ. βούτυρο
8 ντομάτες
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι θυμάρι
1 κ. σ. ρίγανη
3 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι.
- Ρίξτε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίψτε το μίγμα με τις παλάμες σας να γίνει σαν τραχανάς.
- Ρίξτε το νερό και ζυμώστε, να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο, το λιγότερο 30′.
- Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο , τη ζυμώνετε 1-2 φορές και την ανοίγετε με τον πλάστη (πάχος 3 χιλιοστά).
- Στρώστε στην ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Ψήστε τη ζύμη για 10 λεπτά.
- Κόβετε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες, τις αλατίζετε και αφήνετε στραγγίσουν μέχρι να ψηθεί η τάρτα.
- Βγάζετε την –ελαφρώς- ψημένη ζύμη από το φούρνο και την αλείφετε με μουστάρδα.
- Πασπαλίζετε με τυρί φέτα.
- Προσθέτετε τις φέτες τομάτας ομοιόμορφα από πάνω.
- Απλώνετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας –ή δικιά σας-, προσθέτετε λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη και τέλος λίγο λάδι.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Ψήνετε για 30 λεπτά στους 220C °.