Τάρτα με αγκινάρες
Οι φρέσκες αγκινάρες παίρνουν χρόνο για να τις καθαρίσετε, γι’ αυτό είναι ιδανικές οι κατεψυγμένες. Με την ιδιαίτερη χαρακτηριστική γεύση τους, σε συνδυασμό με τα παρακάτω υλικά, γίνεται μια υπέροχη τάρτα με φύλλα κρούστας!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
8 αγκινάρες κατεψυγμένες
1 ματσάκι άνηθο
3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ. σ. βούτυρο φρέσκο
1 φλ. φέτα
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
200 ml κρέμα γάλακτος
Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις αγκινάρες για 5-6′ μέχρι να μαλακώσουν, και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε στη μέση.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμυδάκι. Προσθέτετε και τις αγκινάρες και τις γυρίζετε για λίγο στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
- Απλώνετε το φύλλο της κρούστας σε στρογγυλό ή μακρόστενο ταψάκι και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά του.
- Κόβετε ό,τι εξέχει από το ταψί.
- Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 8-10′ στον προθερμασμένο φούρνο.
- Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από την προ-ψημένη κρούστα.
- Πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και τον άνηθο, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε την τάρτα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, κόβοντας σε κομμάτια.