Τάρτα φράουλα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

tarta_fraoulaΌταν πρωτοδοκιμάζεις τάρτα την λατρεύεις αμέσως! Κάντε μια στρώση με κρέμα στιγμής, φρέσκιες ζουμερές φράουλες και γλυκό φράουλας!

Υλικά

300 γρ. αλεύρι

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό

4 κ.σ. ζάχαρη

1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1/3 φλ. ζεστό νερό

για τη γέμιση

1 φάκελο κρέμα στιγμής

1 φάκελο υποκατάστατο σαντιγί

Γάλα

20 φράουλες

3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη ζύμη μπριζέ ως εξής:

  • Χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη
  • Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνετε (τριφτά) με το βιτάμ και το ζεστό νερό ώστε να δημιουργηθούν ψίχουλα
  • Προσθέτετε το αυγό
  • Ζυμώνετε (να βρέχετε λίγο τα χέρια αν σας κολλάει η ζύμη) και αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα περίπου (σκεπασμένη)

Στο μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα φράουλας.

  • Πολτοποιείτε στο μίνι μπλέντερ 7-8 φράουλες και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη μαρμελάδα να πάρουν μια – δυο βράσεις
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει
  • Απλώνετε τη ζύμη στην ταρτιέρα, την τρυπάτε σε διάφορα σημεία ώστε να μη φουσκώσει πολύ και ψήνετε στους 180ο C μέχρι να ροδίσει (περίπου 15′)
  • Αντί για το τρύπημα μπορείτε να στρώσετε μια λαδόκολλα με λίγα φασόλια γίγαντες ώστε το βάρος να εμποδίσει το περιττό φούσκωμα της τάρτας
  • Στα 8 με 10 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα, πετάτε τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο ώστε η τάρτα να ροδίσει.)
  • Μόλις ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει
  • Σε δυο ξεχωριστά μπολ ετοιμάζετε τη σαντιγί (σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού) και την κρέμα στιγμής (πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού)
  • Ενώνετε την κρέμα με τη σαντιγί και βάζετε το μπολ στο ψυγείο
  • Όταν, λοιπόν, όλα θα είναι δροσερά, στρώνετε πάνω στην τάρτα την κρέμα και από πάνω απλώνετε την σάλτσα φράουλας
  • Κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση και γαρνίρετε
  • Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…