Ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Η συνταγή είναι αφιερωμένη για τους πολύ αρχάριους στην κουζίνα που ξέρουν να βράσουν ζυμαρικά όμως μπορεί να μην ξέρουν να φτιάχνουν σάλτσα ντομάτας. Υπάρχει και η εναλλακτική λύση αν βαριέστε να φτιάξετε μια τόσο απλή σάλτσα ντομάτας …το τριμμένο τυρί! Η επιλογή είναι δική σας…

Υλικά

½ κουτί ντομάτα
2 κ. σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
1 κ. γλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. ξίδι
Βασιλικό ψιλοκομμένο (όσο θέλετε)
1 πακέτο ταλιατέλες (ή ό,τι άλλο ζυμαρικό επιθυμείτε)

Εκτέλεση

  • Κόβετε τις ντομάτες στα τέσσερα.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, το μισό κουτί ντομάτας, τη ζάχαρη, το ξίδι και μισό ποτήρι νερό.
  • Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  • Βράζετε τις ταλιατέλλες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.
  • Τις στραγγίζετε, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…