Ταλιατέλες με λιαστές ντομάτες
Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτές οι ταλιατέλες; Μα φυσικά υπέροχο άρωμα και γεύση που ξεχωρίζει από τις λιαστές ντομάτες. Φτιάχνουμε μια υπέροχη σάλτσα που δεν χρειάζεται βράσιμο και περιλαμβάνει πολλά λαχανικά!
Σερβίρετε τις ταλιατέλες όσο είναι ακόμα ζεστές για να απελευθερώσουν το άρωμα του ξυδιού και του ελαιόλαδου.
Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
1 βάζο λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη
10 ελιές
5 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο (προαιρετικό)
1 κ.σ. ξύδι με αρωματικά φυτά
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
2 κ.σ. μαγιονέζα
Aλάτι
Εκτέλεση
- Βράζετε ένα πακέτο ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Τις σουρώνετε και τις τοποθετείτε σε πιατέλα.
- Στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες από το ελαιόλαδο και τις ψιλοκόβετε.
- Ψιλοκόβετε τις ελιές και τις πιπεριές και ανακατεύετε με τις λιαστές ντομάτες.
- Στο ελαιόλαδο που έμεινε στο βάζο διαλύετε το ξύδι, τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα.
- Ρίχνετε τη σάλτσα που σχηματίστηκε επάνω στο μίγμα λαχανικών και στη συνέχεια επάνω στις ακόμη ζεστές ταλιατέλες.
- Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.