Ταξίδι στον χρόνο: 15 Δεκεμβρίου
Σαν σήμερα 15 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα η ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο «Venera 7» προσεδαφίζεται στην Αφροδίτη και ο Πύργος της Πίζας ανοίγει και πάλι για το κοινό μετά από 11 χρόνια…
Το 1828 ο Ιωάννης Καποδίστριας συνιστά με θέσπισμα τα πρώτα δικαστήρια στην Ελλάδα.
Το 1939 η κινηματογραφική ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» κάνει πρεμιέρα στην αίθουσα του θεάτρου Lowe’s Grand στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 1970 το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο «Venera 7» προσεδαφίζεται στην Αφροδίτη. Είναι το πρώτο ανθρώπινο δημιούργημα που φτάνει σε άλλο πλανήτη και προτού καταστραφεί από την υψηλή θερμοκρασία και την πίεση στέλνει επί 23 λεπτά στη Γη πολύτιμες πληροφορίες.
Το 1973 η Αμερικανική Ένωση Ψυχιάτρων ομόφωνα ψηφίζει ώστε να αφαιρεθεί η ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχιατρικών παθήσεων.
Το 1978 ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων, Τζίμι Κάρτερ, ανακοινώνει ότι η αμερικανική ηγεσία αναγνωρίζει και επισήμως τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και ότι διακόπτει τις διμερείς σχέσεις με την Ταϊβάν.
Το 2000 κλείνει και ο τρίτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας.
Το 2001 ο κεκλιμένος Πύργος της Πίζας ανοίγει και πάλι για το κοινό μετά από 11 χρόνια εργασιών για την ενίσχυσή του, οι οποίες στοίχισαν 27 εκ. δολάρια. Το μνημείο ψήλωσε κατά 23 εκατοστά για να μπορέσει να είναι και πάλι επισκέψιμο.
Το 2015 εκτοξεύεται από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν το Soyuz TMA-19Μ, που αποτελείται από την 46η αποστολή με μέλη του πληρώματος το Ρώσο Γιούρι Μαλεντσένκο, τον Αμερικανό Τίμοθι Κόπρα και τον Βρετανό Τιμ Πικ, με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με τον Πικ να γίνεται ο πρώτος βρετανός που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Το 37 γεννιέται ο Νέρων, αυτοκράτορας της Ρώμης
Το 1832 γεννιέται ο Γκιστάβ Άιφελ, Γάλλος μηχανικός, που σχεδίασε και ύψωσε τον πύργο – σύμβολο του Παρισιού.
Το 1852 γεννιέται ο Ανρί Μπεκερέλ, Γάλλος φυσικός, που ανακάλυψε τη ραδιενέργεια. Βραβεύτηκε το 1903 μαζί με το ζεύγος Κιουρί με το Νόμπελ Φυσικής, ενώ το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ραδιενέργειας.
Το 1926 γεννιέται ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου Νίκος Κούνδουρος.
Το 1933 γεννιέται ο συνθέτης Άκης Πάνου.
Το 1025 πεθαίνει ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
Το 1991 πεθαίνει ο Βασίλι Ζάιτσεφ, Ρώσος στρατιωτικός, ίσως ο πιο διάσημος ελεύθερος σκοπευτής.
Το 1966 πεθαίνει ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, Αμερικανός σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων και ο «πατέρας» του Μίκι Μάους, του Ντόναλντ Ντακ και πολλών άλλων ηρώων των παιδικών αναγνωσμάτων.
Το 2005 πεθαίνει ο θεατρικός συγγραφέας Δημήτρης Κεχαΐδης, που έγραψε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του σύγχρονου ελληνικού θεατρικού ρεπερτορίου.