Αν έχετε αποφασίσει να αλλάξετε, μπορείτε! Ζήστε τη ζωή που εσείς επιλέγετε για τον εαυτό σας. Η Εύη Ξυραφά μας …
Τα Τρία Κλειδιά της Ζωής: η Αξία ενός Βιβλίου για Μία Καλύτερη Ζωή
Με ποια κριτήρια θέτουμε τους στόχους μας; Τι θα κερδίσουμε αν υπερβούμε τα σημερινά εμπόδια; Ποιες είναι οι κύριες αιτίας της διστακτικότητάς μας; Πόσες φορές βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι στην ίδια κατάσταση;
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα για το τι μας οδηγεί σε μια καλύτερη ζωή απαντάει η Εύη Ξυραφά, στο νέο της βιβλίο με τίτλο “Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ: Tα 3 κλειδιά της ζωής”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Η επιτυχία, η εκπλήρωση των στόχων μας, η οικονομική ευημερία και η καλή ποιότητα των σχέσεων, παραδοσιακά θεωρούνταν ως γέννημα της τύχης, των συγκυριών ή της εύνοιας των γνωριμιών μας. Μία διεισδυτικότερη όμως εξέταση της διαδρομής προς την επίτευξη των παραπάνω, αποδομεί την παρανόηση αυτή που ανάγει τους εξωτερικούς παράγοντες σε ρυθμιστές της ζωής μας.
Η Εύη Ξυραφά, με την πλούσια και μακρά επαγγελματική της κατάρτιση και εμπειρία (πρόκειται για μία από τις πρώτες συμβούλους προσωπικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, ήδη από το 2013, μία περίοδο κατά την οποία η προσωπική ανάπτυξη ήταν γνωστή μόνο σε μία περιορισμένη ελίτ επαγγελματιών), τη ζωηρή της περιγραφικότητα και το απέριττο ύφος, αποδομεί κάθε μία από τις παρανοήσεις που επικρατούν και συσκοτίζουν την αντίληψή μας για εμάς, τις δυνατότητες και το περιβάλλον μας.
Προσφέροντας γενναιόδωρα την εμπειρία της αυτή, η συγγραφέας καταστρώνει ένα πλάνο οργάνωσης για την κατάκτηση των στόχων σε κάθε έκφανση της ζωής και αποδεσμεύει από τις προκαταλήψεις.
Το βιβλίο “Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ: Tα 3 κλειδιά της ζωής», απαρτίζεται από συνολικά δέκα κεφάλαια, τα οποία αναλύονται σχολαστικά και παραστατικά, μέσα από βιωματικές εμπειρίες και πραγματικούς διαλόγους. Όλα τα κεφάλαια συστηματοποιούνται σε συνοπτικές και εύληπτες υποενότητες με επεξηγήσεις, διασαφηνίσεις, σχεδιαγράμματα και παραρτήματα.
Στον αναγνώστη του, το βιβλίο προσφέρει:
- Ικανοποίηση από την αμεσότητα και την οξυδέρκεια της γραφής,
- Την ανακάλυψη κάθε πτυχής που συνθέτει την ολοκληρωμένη ζωή
- Την απεμπλοκή από τον αδιέξοδο τρόπο σκέψης
- Την αναγνώριση του δικού του δυναμικού και
- Το περίγραμμα ενός διαυγούς πλάνου για την αξιοποίηση των ικανοτήτων του.
«Η ζωή είναι αγώνας» λέγεται συχνά στις διαμοιβές μας, με την κάθε συζήτηση να σταματάει συνήθως σ’ αυτό το μάλλον μετριοπαθές συμπέρασμα.
Η Εύη Ξυραφά, μέσα από το βιβλίο της, αποδεικνύει ότι πράγματι, η ζωή είναι ένας αγώνας. Ακριβώς για τον λόγο αυτό αξιώνει από εμάς την σωστή προετοιμασία, τελειοποίηση των τεχνικών μας, τον κατάλληλο εξοπλισμό, αντοχές, ψυχική ανθεκτικότητα, ακμαίο ηθικό.
Η επιτυχία, σε οποιονδήποτε χώρο της ζωής μας, προϋποθέτει εκπαίδευση και εξάσκηση.
Ο χαρακτήρας και η στάση μας μπορούν να γίνουν αναλόγως σύμμαχοι ή εμπόδια.
Όπως ακριβώς και το ανθρώπινο περιβάλλον μας, το οποίο αντανακλά εκείνο που εμείς εκπέμπουμε ρητά ή σιωπηρά-τις περισσότερες φορές.
Το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της πραγμάτωσης των επιθυμιών μας είναι: η αφοσιωμένη εργασία με την ανάπτυξης ορθής νοοτροπίας, προς τη σωστή κατεύθυνση.
Οι δεξιότητες της ζωής δεν είναι στατικές οντότητες, εξηγεί το βιβλίο. Αυτές μεταμορφώνονται, εμπλουτίζονται ή λιμνάζουν, ανάλογα με την προσωπική μας απόφαση.
Όπως οφείλει να κάνει κάθε σωστός σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, η συγγραφέας αναγνωρίζει ότι το εγχείρημα για το γύρισμα καθενός από τα τρία κλειδιά της ζωής: «θέλω-πιστεύω-μπορώ» δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε ομαλό.
Γι’ αυτό, το βιβλίο περιέχει πολύτιμες συμβουλές και προτάσεις ώστε ν’ αντλούμε δύναμη και ν’ ανανεώνουμε τις αντοχές μας στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής.
Το «Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ» είναι ένα βιβλίο που το ελληνικό αναγνωστικό κοινό περίμενε πολύ καιρό. Απευθύνεται σε όλους μας και είναι ένας καλογραμμένος οδηγός ζωής.
Ένας σύμμαχος, καθενός από εμάς που έχουμε αποφασίσει να δούμε την καλύτερη εκδοχή του χαρακτήρα, των σχέσεων, της εργασίας μας και του κάθε τι που αγγίζει η εμβέλεια της δράσης μας.
Προσωπικά, από τη στιγμή που το απέκτησα, έχει γίνει για μένα ένα βιβλίο αναφοράς. Κάθε νέα πρόκληση στην καθημερινότητά μου με βρίσκει ν’ ανατρέχω στο αντίστοιχο κεφάλαιο και μόνο ύστερα να ενεργώ.