Τα τεχνητά νύχια βλάπτουν τα φυσικά νύχια; Ιδού η απορία

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ποια γυναίκα δεν επιθυμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα όμορφα νύχια; Ένα περιποιημένο νύχι πάντα τονίζει την κομψότητα της γυναίκας. Όπως μπορούμε να δούμε μέσα από την επιτυχία της τεχνητής βιομηχανίας νυχιών, οι γυναίκες δεν είναι μόνο πρόθυμες να διαθέσουν πολλά χρήματα για νύχια τζελ και ακρυλικά, είναι επίσης πρόθυμες να θυσιάσουν την υγεία τους. Άλλωστε, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα καλλυντικά, οι παρενέργειες των τεχνητών νυχιών είναι ζήτημα που πρέπει να εξετάσετε σοβαρά προτού επισκεφτείτε τη μανικιουρίστα σας.

Ποια είναι η μεγάλη διαπραγμάτευση;

Λοιπόν, πρώτα, οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή ακρυλικών νυχιών είναι εμφανώς ανθυγιεινές και περιέχουν ουσίες όπως είναι οι ρητίνες και η φορμαλδεΰδη, τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο. Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια των νυχιών.

Μερικές φορές ένα χάσμα αναπτύσσεται ανάμεσα στο ακρυλικό το φυσικό νύχι. Αν το ακρυλικό νύχι κάνει κάποιο καρούμπαλο, τότε διαχωρίζεται από το φυσικό νύχι. Το χάσμα αυτό παρέχει ένα υγρό, ζεστό περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ανθίσει μια λοίμωξη των νυχιών. Μια λοίμωξη των νυχιών μπορεί επίσης να προκύψει εάν τα ακρυλικά νύχια είναι πάρα πολύ μεγάλα ή πολύ άκαμπτα ή τα νύχια εφαρμόζονται με ανθυγιεινά εργαλεία. Εάν έχετε αναπτύξει μια λοίμωξη, το φυσικό νύχι σας μπορεί να γίνει παχύ ή τραχύ και να εμφανίσει αποχρωματισμό.

Είναι επίσης δυνατόν να έχουμε μια αλλεργική αντίδραση στα συστατικά των τεχνητών νυχιών ή τις κόλλες που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα, οίδημα και πόνο γύρω από το νύχι.

Τροφή για σκέψη

Μερικά νοσοκομεία δεν επιτρέπουν στους υπαλλήλους να φορούν τεχνητά νύχια λόγω του κινδύνου μόλυνσης στους ασθενείς. Μάλιστα, αρκετοί θάνατοι πρόωρων βρεφών στα τέλη της δεκαετίας του ’90 σημειώθηκαν εξαιτίας λοίμωξης που μεταδόθηκε από ακρυλικά νύχια νοσοκόμων.

Αν επιλέξετε, τελικά, να εφαρμόσετε αυτή την τεχνική, λάβετε τα ακόλουθα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων:

  • Να εμπιστεύεστε ινστιτούτα ομορφιάς με την κατάλληλη άδεια.
  • Να είστε επιφυλακτικοί αν παρατηρήσετε αναθυμιάσεις. Μια έντονη μυρωδιά μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το σαλόνι έχει ανεπαρκή εξαερισμό.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο τεχνικός νυχιών σας αποστειρώνει σωστά όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας και πλένει τα χέρια του μεταξύ των πελατών.
  • Μουλιάστε τα νύχια σας σε ένα μπολ με νερό και σαπούνι πριν από την έναρξη της θεραπείας.
  • Μην αφήνετε να σας βγάζουν τα πετσάκια σας. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης.
  • Ζητήστε μία νέα λίμα νυχιών ή πάρτε μαζί τη δική σας, αφού δεν μπορούν να αποστειρωθούν οι λίμες.
  • Εάν επιλέξετε να εφαρμόσετε ακρυλικά νύχια στο σπίτι, ακολουθήστε τις προφυλάξεις ασφαλείας που αναγράφονται στη συσκευασία. Να εργάζεστε σε καλά αεριζόμενο χώρο.
  • Να είστε προσεκτικές όσον αφορά την προστασία του δέρματος γύρω από τα νύχια σας από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή των ακρυλικών νυχιών.

Αν υποψιαστείτε μία λοίμωξη, ερυθρότητα, πρήξιμο ή πόνο γύρω από ένα νύχι, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για αξιολόγηση.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…