Τα ταξίδια πρέπει να τα «γεύεσαι»

Συντάκτης: Flowmagazine

Κάποιοι λένε πως αν δεν δοκιμάσεις παραδοσιακή συνταγή από τον τόπο που επισκέπτεσαι, δεν έχεις γνωρίσει πραγματικά τον πολιτισμό του. Άλλοι λένε πως μόνο τότε τον καταλαβαίνεις.

Το φαγητό σου δείχνει πολλά, το κρύο ή το ζεστό το επίσημο ή το take out. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας λατρεύουμε το φαγητό και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο λατρεύουμε να διαφωνούμε για αυτά που μας αρέσουν.

Ιταλικό, Ινδικό ή σούσι. Δύσκολη η απόφαση.

Σύμφωνα με έρευνα του Ranker, όπου συμμετείχαν πάνω από 40.000 travelers αποφασίστηκαν τα best food choices. Έχουν όντως αυτές οι χώρες το καλύτερο φαγητό;

Ουγγαρία

Η γαστρονομική σκηνή της Ουγγαρίας είναι πολύ συγκεκριμένη. Η χώρα της πάπρικας έχει καταπληκτικά ντελικατέσεν, «από τις φάρμες κατευθείαν στο τραπέζι σας». Από τα ουγγρικά παραδοσιακά γεύματα δεν μπορούν να παραλειφθούν τα καυτερά λουκάνικα, που κρέμονται πάνω από τους πάγκους των ντελικατέσεν, το καπνιστό τυρί, τα πολλά φρέσκα προϊόντα και τα άπειρα προϊόντα αρτοποιίας ψημένα σε ξυλόφουρνο και πασπαλισμένα με ζαχαρώδη κανέλα.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα στην Ουγγαρία από αυτό. Αλλά αυτές οι γαστρονομικές πινελιές λάμπουν πιο λαμπερές για όποιον αναζητά μια γαστρονομική απόδραση έξω από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.

Εάν βρίσκεστε στη Βουδαπέστη, το καλύτερο στοίχημα είναι να βρείτε ένα ζεστό ντελικατέσεν και να παραγγείλετε, τα πάντα! Αλλά, συγκεκριμένα, παραγγείλετε το γκούλας. Σχεδόν πάντα θα υπάρχει μια μεγάλη κατσαρόλα πίσω από τον πάγκο. Θα είναι γεμάτο καλούδια με πάπρικα με μερικά κομμάτια βραστό μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας σε στιφάδο με βάση το τσίλι.

Πάρτε λίγο φρεσκοψημένο ψωμί για βουτιά και είστε έτοιμοι.

Ισπανία

Από καμία λίστα food προορισμών δεν μπορεί να λείπει η Ισπανία, της οποία το φαγητό είναι από τα πιο νόστιμα, ενώ η ποικιλία του σπάνια συναντάται αλλού.

Η Ισπανία, λόγω του της ιδιαίτερης γεωπολιτικής θέσης —όμοιας με την Ελλάδα—κυριαρχεί στις αγορές ελαιόλαδου και κρασιού.

Είναι σχεδόν αδύνατο να διαλέξετε μια μόνο περιοχή της Ισπανίας για να απολαύσετε καλό παραδοσιακό φαγητό. Είναι σαν να πρέπει να διαλέξεις το αγαπημένο σου παιδί. Από τις φλογερές asador της χώρας των Βάσκων και τα κονσερβοποιημένα θαλασσινά μέχρι την paella της Βαλένθια μέχρι τα καλαμάρια κατά μήκος της Κόστα Μπράβα έως τα βερμούτ μπαρ της Βαρκελώνης και τα τάπας της Σεβίλλης, δεν θα ξεμείνετε ποτέ από υπέροχο φαγητό.

Ιταλία

Η Ιταλία είναι σχεδόν συνώνυμη με το «φαγητό» ή μάλλον με το «φαγητό και κρασί». Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Ιταλία είναι από τις χώρες με το καλύτερο φαγητό. Το φαγητό είναι η καρδιά και η ψυχή της Ιταλίας. Ολόκληρες περιοχές χτίζουν τον τουρισμό τους γύρω από την κουλτούρα των τροφίμων, τη γεωργία, το κρασί, το τυρί, τα λουκάνικα κ.λπ.

Σίγουρα, μερικοί άνθρωποι μπορεί να πάνε στην Ιταλία για τα αξιοθέατα (η τέχνη, η ιστορία και η αρχιτεκτονική είναι εκπληκτικές), αλλά το φαγητό είναι σχεδόν πάντα το επίκεντρο οποιουδήποτε ταξιδιού στην Ιταλία.

Οι Ιταλοί έκαναν πραγματικά τον γύρο του κόσμου. Υπάρχει μια γωνιά αυτού του πλανήτη όπου δεν μπορείτε να βρείτε πίτσα ζυμαρικά; Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν ταξιδέψετε θα βρείτε την ιταλική πίτσα με διάφορες τοπικές παραλλαγές. Ωστόσο, η γεύση διαφέρει από την πίτσα της Ιταλίας.

Το να πάρετε μια ολόκληρη πίτσα από ένα καρότσι στη Νάπολη για λιγότερο από 2 δολάρια θα είναι πάντα η τέλεια εμπειρία street food.

Περού

Η σκηνή φαγητού του Περού είναι μια άλλη πολύ διαφορετική. Υπάρχει ένας συνδυασμός αποικιακών κουζινών από την Ισπανία και την Ιαπωνία δίπλα σε μια βαθιά ριζωμένη και αρχαία γαστρονομική κουλτούρα των ιθαγενών που ζει και αναπτύσσετε στους δρόμους της πόλης, στις παραλίες και στα βουνά. Από εδώ προέρχονται αρχικά χιλιάδες ποικιλίες πατάτας, ceviche, ντομάτες, κινόα, τσίλι και τόσα άλλα. Όλα αυτά κάνουν το Περού μια χώρα των θαυμάτων για φαγητό.

Ένα εμβληματικό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το Anticuchos, ένα από τα βασικά street food του Περού.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως μοιάζει με το δικό μας καλαμάκι… αλλά πιστέψτε με διαφέρει. Το κόψιμο του κρέατος ονομάζεται «Κέτσουα», «κοψίματα ανατολικού στιλ» και θα πρέπει να γίνεται με μαριναρισμένες καρδιές στην πιο παραδοσιακή τους μορφή. Οι Ίνκας θα χρησιμοποιούσαν καρδιές λάμα για το πιάτο και γενικά τις μαρινάρουν σε μια όξινη βάση με τσίλι, κύμινο και άγρια ​​κρεμμύδια. Σήμερα, η καρδιά του βοείου κρέατος έχει αντικαταστήσει ως επί το πλείστον τη λάμα και στο μείγμα έχει προστεθεί σκόρδο. Στη συνέχεια, το κρέας τοποθετείται σε ένα μεγάλο σουβλάκι, ψήνεται στη σχάρα σε ανοιχτή φλόγα και σερβίρεται με ψητές πατάτες και καλαμπόκι.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…