Συνταγή για σπιτικό λικέρ βύσσινο

Συντάκτης: Μαριαλένα Κωτούλα

Τα λικέρ είναι αγαπημένα ηδύποτα, που οι περισσότεροι πίνουμε με ευχαρίστηση. Το πιο δημοφιλές είναι το λικέρ βύσσινο. Πώς μπορούμε εύκολα να το φτιάξουμε;

Το λικέρ βύσσινο είναι το πιο παλιό αλλά και πιο ωραίο σπιτικό λικέρ που υπάρχει. Γίνεται πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα, απλά πρέπει να το περιμένουμε να ωριμάσει.

Συνταγή για σπιτικό λικέρ βύσσινο

Υλικά

  • 2 κιλά βύσσινο
  • 1,5 κιλό ζάχαρη
  • 20 κόκκοι πιπεριού
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 20 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 λίτρο κονιάκ

Εκτέλεση

Πλένουμε τα βύσσινα και τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κονιάκ, σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Το αφήνουμε στον ήλιο τουλάχιστον για 30 ημέρες. Κατά περιόδους γυρίζουμε το βαζάκι, ώστε να ανακατευτεί η ζάχαρη. Μετά από 30 ημέρες στραγγίζουμε τον χυμό και προσθέτουμε το κονιάκ.

Συμβουλή: Μπορείτε να βγάλετε τα βυσσινάκια και να τα χρησιμοποιήσετε σε γλυκά.

Καλή επιτυχία!

Συντάκτης: Μαριαλένα Κωτούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.