Συνταγή κούπας: κέικ σοκολάτας με δάκρυα σοκολάτας και φυστικοβούτυρο

Συντάκτης: Κλεωνάντα Χρούμπ

Δεν ξέρω αν «πεθαίνετε» και σεις για το φυστικοβούτυρο, αλλά θεωρώ ότι αυτή η συνταγή θα ικανοποιήσει μέχρι και τους πιο δύσκολους «σοκολατολάτρεις». Το κέικ αυτό είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο, απαιτεί ελάχιστο χρόνο στην κουζίνα, ενώ είναι ιδιαίτερα πρακτικό στο μαγείρεμά του, καθώς δε λερώνεις παραπάνω από ένα σκεύος, την κούπα της επιλογής σου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή κούπας: αυτή με τη μηλόπιτα


Μερίδες: 1. Συνολική διάρκεια: 4 λεπτά. Θερμίδες: 450

Συστατικά

1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο 

2 κουταλιές της σούπας κοκκοποιημένη ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 φλιτζάνι γάλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

1 κουταλιά της σούπας κρεμώδες φυστικοβούτυρο

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας δάκρυα σοκολάτας

Αλμυρά φυστίκια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1ο:

Σε ένα μικρό μπολ ή κούπα, χτυπάμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. 

Βήμα 2ο:

Προσθέτουμε και χτυπάμε ελαφρά το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε και τα δάκρυα σοκολάτας

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο στο κέντρο της κούπας, πιέζοντας απαλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο στο πάνω μέρος του μείγματος.

Βήμα 4ο:

Τοποθετούμε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό ή μέχρι να μαγειρευτεί. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 λεπτό και τοποθετούμε τα φιστίκια για γαρνίρισμα.

Βήμα 5ο:

Σερβίρετε και απολαύστε!

Συντάκτης: Κλεωνάντα Χρούμπ,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.