Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη προκειμένου να περιορίσουν την πείνα τους, να αποφύγουν την υπερκατανάλωση φαγητού και …
Συνταγές για κρέμες και γλυκά στο λεπτό
Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε και τόσο πολύ χρόνο για να δημιουργήσουμε ευφάνταστα γλυκύσματα. Γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο θα δούμε εύκολα γλυκά και κρέμες για τις μέρες που θα έχουμε λιγούρες. Οι παρακάτω συνταγές είναι ιδανικές και υπέροχες για τα απογεύματά μας.
Γλυκό με γιαούρτι και μπισκότο
Υλικά για 2 ποτηράκια
1 συσκευασία στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
5-6 μπισκότα τύπου digestive
6 μέτριες φράουλες ( ή όποιο άλλο φρούτο εσείς θέλετε)
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα απλώνουμε στον πάτο ενός χαμηλού ποτηριού.
Προσθέτουμε την άχνη στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα το γιαούρτι.
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε φέτες και τις τοποθετούμε από πάνω.
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Ρυζόγαλο
Υλικά για 6 άτομα
1lt γάλα
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
2 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ. κορνφλάουρ
1 πρέζα αλάτι
κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε σε τρυπητό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι.
Από το 1 λίτρο γάλα κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας σε ένα φλιτζάνι για να διαλύσουμε αργότερα το κορνφλάουρ.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε άλλη κατσαρόλα (όχι να φουσκώσει). Μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
Στην συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήνουμε ακόμα 4 λεπτά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην πιάσει το γάλα από κάτω.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε (περίπου μετά από 2 λεπτά) και μοιράζουμε στα μπολάκια.
Όταν μοιράζουμε στα μπολάκια το ρυζόγαλο δεν πρέπει να είναι εντελώς πηχτό γιατί πήζει όσο κρυώνει.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Πουτίγκα με σταφίδες
Υλικά για 5 άτομα
700ml γάλα
8 αυγά
200γρ. ζάχαρη
150γρ. σταφίδες
150γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
2 μπανάνες σε κύβους
1 βανίλια
1 πρέζα κανέλα
150γρ. παντεσπάνι ή ψίχα ψωμιού του τοστ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με την μισή ζάχαρη για να βράσει. Με μίξερ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε την βανίλια και σιγά σιγά σε κλωστή τα αυγά, ενώ ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα πυρέξ.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε κύβους, το πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε στο πυρέξ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τις μπανάνες και τις σταφίδες και περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος.
Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί για φούρνο και ψήνουμε την πουτίγκα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC, για περίπου 45 λεπτά.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει.
Καλή απόλαυση!