Συνταγές για καλοκαιρινά ζυμαρικά – μέρος Β
Το καλοκαίρι δεν θέλουμε να ξοδεύουμε πολύτιμο χρόνο στην κουζίνα μας. Θέλουμε να απολαμβάνουμε νόστιμα, υγιεινά γεύματα που παρασκευάζονται σε χρόνο dt. Συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε συνταγές για όλα τα γούστα με βάση τα ζυμαρικά, σε άπειρες δροσερές καλοκαιρινές παραλλαγές.
Κοχύλια mare e monti
Τα κοχύλια mare e monti συνδυάζουν μια αρμονία γεύσεων από βουνό και θάλασσα στο πιάτο σας. Αποτελεί ένα ευχάριστο γεύμα για όλη την οικογένεια!
Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο πολύχρωμα κοχύλια mare e monti, Tarall’oro
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κ.σ. ελιές κομμένα σε ροδέλες
Τυρί φέτα τριμμένη
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε προσεχτικά. Σερβίρουμε τα πολύχρωμα κοχύλια ζεστά!
Ζυμαρικά με σπανάκι
1 πακέτο σπαγγέτι
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
250 γρ. σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι από τα κοτσάνια και κρατάμε μόνο τα φύλλα. Ξεπλένουμε πολύ καλά για να απομακρυνθεί το χώμα.
Ζεματίζουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά σε καυτό νερό. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 10′. Τα σουρώνουμε.
Σερβίρουμε γαρνίροντας το πιάτο με λίγο σπανάκι και τόνο.
Orecchiette με κολοκυθάκια και σαφράν!
Υπέροχη σάλτσα που δένει με τα ζυμαρικά μαζί με το θεσπέσιο άρωμα του σαφράν!
Θα χρειαστούμε:
Orecchiette, Tarall’ Oro
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σαφράν
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. παρμεζάνα
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε κόβοντας μόνο τις άκρες. Τα κόβουμε ζουλιέν δηλαδή σαν «σπιρτόξυλα».
Σε ένα βαθύ τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σαφράν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό προσθέτοντας από πάνω λίγη παρμεζάνα.
Φιογκάκια με σπιτική κόκκινη σάλτσα και λουκάνικα!
Θα χρειαστούμε:
2 λουκάνικα
3 ώριμες ντομάτες
1 πακέτο φιογκάκια Tarall’oro
Αρχικά κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα και περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε πρώτα τα λουκάνικα και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.
Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ενώνουμε με τη σάλτσα. Έτοιμο για σερβίρισμα!
Tagliolini με σπαράγγια
Γρήγορο και νόστιμο φαγητό. Σερβίρουμε ζυμαρικά με άρωμα λεμονιού συνδυάζοντας τα με σπαράγγια.
1 πακέτο Tarall’oro με λεμόνι
500 γρ. σπαράγγια
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10′ σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια. Αφαιρούμε το νερό από τη κατσαρόλα, τα σοτάρουμε ελαφρώς και είναι έτοιμα.
Μακαρόνια rigati με πικάντικα ντοματίνια και μυρωδικά
Tα μακαρόνια rigati θυμίζουν κανελλόνια αλλά είναι σε μίνι σχήμα!
Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο rigati Tarall’oro
6 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10′ σε αλατισμένο νερό. Σοτάρουμε στο τηγάνι το σκόρδο, προσθέτοντας και το πιπέρι μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια αφού τα έχουμε κόψει στη μέση. Τα αφήνουμε για 3′. Προς το σβήσιμο προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα βγάζουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε με τα ντοματίνια.
Φιογκάκια με σάλτσα τυριών και σπανάκι
Λευκή σάλτσα με το υπέροχο άρωμα των τυριών.
Τη σερβίρουμε ζεστή πάνω στα φιογκάκια με γεύση σπανάκι.
1 πακέτο ζυμαρικά
300 γρ. σπανάκι
1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 10′.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ, τα τυριά και το βούτυρο.
Όταν αρχίσει να πάρει βράσει το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει.
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε πάλι στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το σπανάκι και τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Φιογκάκια με κολοκύθα
Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
1 κ.γ. θυμάρι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν ελαφρώς. Προσθέτουμε την κολοκύθα ανακατεύουμε συχνά και μετά από ένα λεπτό την κρέμα γάλακτος.
Τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα γάλακτος με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιογκάκια για 10′. Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με την σάλτσα.
Tagliolini με φασκόμηλο
Το φασκόμηλο είναι φυτό με έντονη αρωματική οσμή. Φτιάχνουμε σάλτσα με φασκόμηλο για να συνοδεύσουμε τα ζυμαρικά Tarall’oro με μελάνι σουπιάς.
Θα χρειαστούμε:
2 κ.σ. βούτυρο
30 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
Σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, Tarall’ Oro
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 10′. Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλο. Αφήνουμε το βούτυρο στη φωτιά μέχρι αποκτήσει ένα καφετί χρώμα και το φασκόμηλο να απελευθερώσει το άρωμα του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια.
Σπαγγέτι ογκρατέν!
Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο σπαγγέτι Tarall’oro λεμόνι
400γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. τυρί τριμμένο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βράστε τα ζυμαρικά για 10’ και ύστερα σουρώστε τα. Βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο πυρέξ, καλύψτε τα με το τυρί και περιχύστε με την κρέμα γάλακτος. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε μέχρι να κάνει από πάνω κρούστα. Το σερβίρουμε ζεστό!
Για όλα τα είδη ζυμαρικών που χρησιμοποιήσαμε στις συνταγές μας επισκεφτείτε το site της Gusto Raro. Για παραγγελίες επισκεφθείτε το e-shop.
Θα τα βρείτε επίσης σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα- καταστήματα delicatessen, βιολογικών προϊόντων, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, κάβες και επιλεγμένα super markets.