Συκώτι με λαχανικά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Συκώτι με λαχανικάΤο συκώτι είναι πλούσιο σε σίδηρο κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και κυρίως για τα παιδιά που είναι στην ανάπτυξη. Μαρινάρετε το συκώτι, το ψήνετε και σερβίρετε με υπέροχα λαχανικά και dressing από μουστάρδα! Όλοι θα το λατρέψουν!

Υλικά

400γρ. μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε φέτες
400γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
200γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετούλες
100γρ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. κάπαρη
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε τις φέτες του συκωτιού στο χυμό λεμονιού, τη σόγια μαζί με 3 κ.σ. νερό και τις αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 6 περίπου ώρες.
  • Στραγγίζετε τις φέτες και τις ψήνετε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρετε τα φασολάκια, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο πέντε με δέκα λεπτά.
  • Σερβίρετε το συκώτι και τα λαχανικά περιχυμένα με το dressing.

Για το dressing:

  • Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, την κάπαρη, το μαϊντανό, το ξίδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…