Γεμιστές πατάτες με αρωματισμένο τυρί

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ένα θεσπέσιο, απλό και οικονομικό πιάτο σας προτείνουμε ως συνοδευτικό του κυρίως γεύματος σας. Η πατάτα που όλοι αγαπούν μεταμορφώνεται σε μια λαχταριστή λιχουδιά με την απαραίτητη γέμιση από τυριά, κρεμμυδάκια, βασιλικό…

Υλικά

4 μεγάλες Πατάτα(ες)

1 φλιτζάνι μαλακό Τυρί(ά)

3 φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα Κρεμμυδάκι(α)

2 κουταλιές τριμμένη Παρμεζάνα

2 κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος Βασιλικός

1 κουταλιά φρέσκα ψιλοκομμένα Σκορδάκι(α)

Εκτέλεση

  • Τρυπήστε μερικές φορές τις πατάτες με ένα πιρούνι.
  • Τυλίξτε τες μία μία σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τες στην πλάκα ψησίματος.
  • Ψήστε τες περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ξετυλίξτε τες από το αλουμινόχαρτο, κόψτε στην καθεμιά ένα σταυρό βάθους 5 εκ. και ανοίξτε τες προσεκτικά.
  • Ανακατώστε τα υπόλοιπα υλικά και πιέστε τα μέσα στο κάθε άνοιγμα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…