Στρείδια φούρνου

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα

Ένα από τα πιο γευστικά και απλά στην προπαρασκευή τους γεύματα είναι και τα στρείδια φούρνου. Το στρείδι είναι ζώο ωοτόκο, για τη θρεπτική του αξία καλλιεργείται σε ειδικά οστρεοτροφεία και συνήθως προσκολλάται σε βράχια.

Υλικά:

στρείδια μεγάλα
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Λίγη πάπρικα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Βουρτσίζουμε και πλένουμε καλά τα στρείδια, τα ανοίγουμε, αφαιρούμε το «γένι» τους, πετάμε το ένα από τα δύο όστρακά τους (το ρηχό) και κρατάμε το φαγητό τους στο άλλο το πιο βαθύ.

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε στο φαγητό του καθενός λίγη πάπρικα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε από πάνω ένα κομματάκι βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.

Τα σερβίρουμε μέσα στα όστρακά τους, ραντίζοντας το καθένα με χυμό λεμονιού.

Το πιάτο συνοδεύεται εύκολα με μπύρα και θέα τη θάλασσα!

Καλή απόλαυση!

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.