Στραπατσάδα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΣτραπατσάδαΈνα κιλό ώριμες ντομάτες, 6 αυγά και 200 γραμμάρια φέτα είναι εκείνα τα τρία υλικά που αν συναντηθούν στο τηγάνι πρόκειται να ξυπνήσουν παιδικές αναμνήσεις. Τότε που παίζαμε στην αυλή των παππούδων μας και η γιαγιά μάς διέκοπτε πάντα για να μας περιποιηθεί: «Ελάτε! Είναι έτοιμη η στραπατσάδα!». Και όλοι αφήναμε το παιχνίδι στη μέση για να γευτούμε το νόστιμο και αγνό αυτό πιάτο της γιαγιάς. Αφήστε λοιπόν στη μέση τη δουλειά σας και ταξιδέψτε πίσω στο παρελθόν!

Υλικά

1 κιλό ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια κονσέρβας
6 αυγά
200 γρ. τυρί φέτα
1 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε τηγάνι με το λάδι, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν και προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε κύβους.
  • Μόλις αρχίσει να λειώνει, προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν τα αυγά δέσουν στο βαθμό της αρεσκείας μας.

Σημείωση

Μπορείτε να παραλείψετε το λάδι αν θέλετε το φαγητό να είναι ελαφρύ και το τηγάνι σας είναι αντικολλητικό.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…