Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με φέτα και ρίγανη
Σήμερα το στήθος κοτόπουλου, η εύκολη επιλογή στην κουζίνα μας, συναντά την κλασική ελληνική γεύση της φέτας. Καλή όρεξη!
Υλικά
3/4 φλιτζανιού τυρί φέτα τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα (περίπου 200γρ το καθένα)
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα και ρίγανη.
- Χαράζουμε μια “τσέπη” σε κάθε στήθος κοτόπουλου.
- Γεμίζουμε τις “τσέπες” με το μείγμα φέτας
- Πασπαλίζουμε καλά όλες τις πλευρές του κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, περίπου 5 λεπτά ακόμα.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.
- Στο τηγάνι, προσθέτουμε το ζωμό κότας, και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί ελαφρά.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή, και ανακινούμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.