Στήθος γαλοπούλας με θαλασσινά
Γεμιστές γαλοπούλες με μίγμα από θαλασσινά τα οποία σερβίρονται με σάλτσα από γαρίδες. Νοστιμότατος συνδυασμός που γαρνίρεται με λίγες φουντίτσες βρασμένο μπρόκολο ή κουνουπίδι ή ακόμη και με λίγη μαγιονέζα. Η επιλογή είναι δική σας!
Υλικά
2 στήθη γαλοπούλας (ολόκληρη να ζυγίζει περίπου 3 κιλά)
100 καβουρόψιχα κονσέρβα
200 γρ γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες (δεν πετάμε τα κελύφη)
100ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2- 3 κ.σ. κομματάκια ντομάτας ξεφλουδισμένης και ξεσποριασμένης
1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
Αλάτι και άσπρο πιπέρι
300ml ζωμό πουλερικών ή κότας
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε προσεκτικά τα στήθη από τη γαλοπούλα χωρίς να χαρακώσετε το κρέας.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, ανοίγετε μια τρύπα στα στήθη από τη στενή πλευρά χωρίς να ανοίξουν από άλλο μέρος.
- Ψιλοκόβετε τις γαρίδες και τις ανακατεύετε σε ένα μπολ με την καβουρόψιχα, την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το ασπράδι και δύο κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.
- Νοστιμίζετε με αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
- Παραγεμίζετε τα στήθη με αυτό το μίγμα και κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες
- Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 30 λεπτά, γυρίζοντας τα συχνά για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Πότε πότε, προσθέτετε στο τηγάνι λίγο από το ζωμό.
- Βγάζετε τα στήθη από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά σε θερμοκρασία μέσα στο φούρνο.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τα κελύφη από τις γαρίδες και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο ζωμό.
- Αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Αφήνετε να εξατμιστεί το υγρό, μέχρι να μείνει το 1/3 περίπου.
- Σουρώνετε και αφήνετε να ξαναπάρει μια βράση μαζί με την κρέμα γάλακτος.
- Αν προτιμάτε τη σάλτσα λίγο πιο πηχτή προσθέτετε λίγο κόρν φλάουρ αραιωμένο σε λίγο κρύο νερό.
- Μοιράζετε τη σάλτσα σε τέσσερα ζεσταμένα πιάτα.
- Κόβετε τα παραγεμισμένα στήθη σε ίσες φέτες και τις μοιράζετε στα πιάτα.