Μπριζόλες με Τεκίλα
Οι μπριζόλες αρέσουν πολύ και αυτό είναι γνωστό. Πως μπορούμε όμως να ξεφύγουμε από τους κλασσικούς τρόπους μαγειρέματός τους; Μια μοντέρνα, μεθυστική –θα τολμούσα να πω- συνταγή, με μαρινάδα από τεκίλα που θα ξαφνιάσει ευχάριστα τους φίλους σας…
ΥΛΙΚΑ
4 μπριζόλες Χοιρινές.
1/2 φλυτζάνι Τεκίλα.
1 κ. σ. Πιπέρι.
1 κ. γ. ξυσμένη φλούδα Λεμονιού.
2 σκελίδες Σκόρδο λιωμένο.
1/2 κ. γ. Αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατέψτε την τεκίλα, το πιπέρι, τις φλούδες λεμονιού και το σκόρδο.
- Βάλτε τις μπριζόλες στο μίγμα και σκεπάστε το σκεύος αφήνοντας το στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Ετοιμάστε την φωτιά και βάλτε τις μπριζόλες στη σχάρα.
- Ψήστε για 12 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας μόνο όταν είναι έτοιμες και αλείφοντας τες με το μίγμα που περίσσεψε.
- Αλατίστε και σερβίρετε.