Μπριζόλες με Τεκίλα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Οι μπριζόλες αρέσουν πολύ και αυτό είναι γνωστό. Πως μπορούμε όμως να ξεφύγουμε από τους κλασσικούς τρόπους μαγειρέματός τους; Μια μοντέρνα, μεθυστική –θα τολμούσα να πω- συνταγή, με μαρινάδα από τεκίλα που θα ξαφνιάσει ευχάριστα τους φίλους σας…

ΥΛΙΚΑ

4 μπριζόλες Χοιρινές.

1/2 φλυτζάνι Τεκίλα.

1 κ. σ. Πιπέρι.

1 κ. γ. ξυσμένη φλούδα Λεμονιού.

2 σκελίδες Σκόρδο λιωμένο.

1/2 κ. γ. Αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατέψτε την τεκίλα, το πιπέρι, τις φλούδες λεμονιού και το σκόρδο.
  • Βάλτε τις μπριζόλες στο μίγμα και σκεπάστε το σκεύος αφήνοντας το στο ψυγείο για μια νύχτα.
  • Ετοιμάστε την φωτιά και βάλτε τις μπριζόλες στη σχάρα.
  • Ψήστε για 12 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας μόνο όταν είναι έτοιμες και αλείφοντας τες με το μίγμα που περίσσεψε.
  • Αλατίστε και σερβίρετε.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…