“Στάση Ζωής”… η αλληλεγγύη των Ελλήνων!
Σε μια εποχή που οι εναλλακτικές κοινότητες έχουν αυξηθεί, το δίκτυο «Στάση Ζωής» προσπαθεί να κάνει τη διαφορά. Μεταδίδει μια ιδεολογία γεμάτη από αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά. Πραγματοποιώντας πρωτότυπα σεμινάρια και διημερίδες, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί, τους Έλληνες, όσον αφορά στην επιστροφή των Ελλήνων στην ύπαιθρο και τις αγροτικές εργασίες. Ειδικότερα, ενδιαφέρον σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου 2012 στο Ξενοδοχείο CORAL HOTEL (οδός Λ. Ποσειδώνος 35), ώρα 10:00 – 19:30, με θέμα την επιμόρφωση και την κατανόηση της σημαντικότητας των καλλιεργειών και του περιβάλλοντος.
Σεμινάρια και Διημερίδες «Στάση Ζωής»
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προβάλλει μια διαφορετική «στάση Ζωής» και αναδεικνύει τις εναλλακτικές καλλιέργειες από τρούφα, δεντρολίβανο, σπαράγγι και μανιτάρια. Η πρότασή της οδηγεί τους νέους να επενδύσουν σε μικρές εκτάσεις, που ήδη διαθέτουν, χωρίς να είναι αναγκαίο να κατοικούν στην επαρχία, αν μιλάμε για την καλλιέργεια της τρούφας. Για αυτό άλλωστε, η τρούφα κατέχει πρωταγωνιστική θέση στις περισσότερες δραστηριότητες του δικτύου.
Το ενδιαφέρον των σεμιναρίων βρίσκεται κυρίως στις γνώσεις που μεταδίδονται στους εκπαιδευόμενους και αφορούν την καλύτερη αξιοποίηση των κτημάτων τους, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται και δεν τους προσφέρουν εισόδημα. Η συμμετοχή στις διημερίδες φτάνει μέχρι και τα 100 ευρώ, ενώ 10 μέρες μετά την παρακολούθησή τους, δίνονται τα πιστοποιητικά συμμετοχής του κοινού.
Η Φιλοσοφία του Μη κερδοσκοπικού Σωματείου
Η Στάση Ζωής ιδρύθηκε το 2009 και ο στόχος της ήταν η οικονομική ανάπτυξη και στήριξη της υπαίθρου και η λύση της εσωτερικής μετανάστευσης, που κυριαρχεί σήμερα στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι εναλλακτικές δράσεις της ασχολούνται με την προστασία και βοήθεια των ευπαθών ομάδων που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Διαθέτοντας περίπου 260 μέλη σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούν φιλανθρωπικές ενέργειες και προωθούν το αίσθημα της κοινωνικής βοήθειας.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων και των διημερίδων βρίσκεται στο site http://stasi-zois.blogspot.com/ . Οι ενδιαφερόμενοι για το σεμινάριο μπορούν να στείλουν αίτηση συμμετοχής στο e-mail efizissi@stasi-zois.gr ή να επικοινωνήσουν στο τηλ. 210-9889877 (Τηρείται σειρά προτεραιότητας).