Η Μαλαισία είναι ένας παράδεισος της νοτιοανατολικής Ασίας που εύκολα οι τουρίστες προσπερνούν για το Μπαλί ή τη Μπανγκόγκ. Ανάμεσα …
Σρι Λάνκα: Το μαργαριτάρι του Ινδικού ωκεανού
Η Σρι Λάνκα βρίσκεται εδώ και χρόνια σχεδόν σε κάθε ταξιδιωτική λίστα – και όχι άδικα. Το επονομαζόμενο «Μαργαριτάρι του Ινδικού ωκεανού» είναι ένας από τους σπάνιους προορισμούς που τα έχουν όλα: αρχαία κουλτούρα που περιμένει να την ανακαλύψεις μέσα από τα εντυπωσιακά διατηρημένα ερείπια, παρθένες παραλίες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές της νοτιανατολικής Ασίας και σπάνια άγρια ζωή μέσα σε πάρκα με πλούσια βλάστηση.
Εξίσου αξιοσημείωτη είναι η πολιτισμική αναγέννηση που βίωσε η Σρι Λάνκα, όταν τελείωσε ο εμφύλιος πόλεμος το 2009, και η ακμή που γνώρισε με εντυπωσιακά ξενοδοχεία που κάνουν το βουδιστικό έθνος πολύ πιο εύκολα προσβάσιμο στους ταξιδιώτες. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείτε είναι τώρα, όσο έχει ακόμη αυτή τη χαλαρή αύρα – ο καιρός είναι στα καλύτερά του προς τα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης.
Ξεναγηθείτε στην περιοχή
Για να δείτε τα καλύτερα μέρη, αξίζει να κάνετε μία ξενάγηση. Δείτε τα εντυπωσιακά βουδιστικά ερείπια από ψηλά κάνοντας μία βόλτα με αερόστατο, απολαύστε το απογευματινό σας τσάι στο σταθμό Nuware Eliya σε ένα τοπίο περιτριγυρισμένο από φυτείες και κάντε πεζοπορία μέσα στο εθνικό πάρκο Yala.
Γνωρίστε την αρχαία κουλτούρα
Η ιστορία της Σρι Λάνκα χρονολογείται πριν από το 1,000 π.Χ. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την κουλτούρα είναι να πάτε για προσκύνημα στην πόλη Anuradhapura με τους ερειπωμένους ναούς, τα ιερά νερά και το θρυλικό δέντρο Bodhi Tree που λέγεται ότι είναι πάνω από 2,000 χρονών. Ξεκινήστε ανεβαίνοντας τα 1,200 σκαλιά για το αρχαίο οχυρό Sigiriya πάνω στο βράχο με το παλάτι του βασιλιά Kashyapa I, πριν επισκεφτείτε μία από τις πολλές βουδιστικές στούπες της περιοχής ή κάποιο από τα σημεία διαλογισμού.
______________________
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 λόγοι για να επισκεφτείτε τη Μαλαισία
______________________
Γευτείτε τη γαστρονομική σκηνή
Η Σρι Λάνκα είναι ένα γαστρονομικό χωνευτήρι, με επιρροές από τη Μαλαισία μέχρι την Ολλανδία. Χάρη στο τροπικό κλίμα και τη γεωγραφική τοποθεσία, τα ψάρια, οι καρύδες και τα καρυκεύματα αποτελούν τη βάση των περισσότερων πιάτων του νησιού, αν και κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά στοιχεία και συστατικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΕΝΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ