Σπιτικό παγωτό απλά και εύκολα!

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα

Το ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα νοστιμότατο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, μόνο με μπεν μαρί; 

Το καλοκαίρι σταδιακά τελειώνει, η υψηλή θερμοκρασία όμως παραμένει σταθερή και εμείς αισθανόμενοι να επιπλέουμε σε έναν ασφυκτικό κλοιό ζέστης, αναζητούμε μία ανάσα δροσιάς. Δροσιά, η οποία θα ‘’ακουμπάει’’ όχι μόνο το πρόσωπό μας, αλλά και τον ουρανίσκο μας!

 Φυσικά ο λόγος γίνεται για μία απλή και εύκολη συνταγή παγωτού, χωρίς παγωτομηχανή παρακαλώ!

Μία απλή μέθοδος δύναται να αξιοποιηθεί με κρύο μπεν μαρί .

Υλικά:

250 γρ. κρέμα γάλακτος

125 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο

½  κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κιλό παγάκια

150 γρ. αλάτι

50 γρ. νερό

Για σερβίρισμα μπορείτε να το συνοδεύσετε με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας, καθώς και φράουλες.

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα παγάκια, το αλάτι και το νερό, και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε σε ένα μεσαίο μπολ την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, και μεταφέρουμε το μπολ μέσα στο μπολ με τα παγάκια.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, καλύπτουμε τα δύο μπολ μαζί με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέσα στο μπολ με τα παγάκια μέχρι να αρχίσει να παγώνει το μείγμα στα τοιχώματα του μπολ.
  • Χτυπάμε το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Το καλύπτουμε ξανά με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον καταψύκτη για 1 ώρα.
  • Μόλις περάσει η 1 ώρα είναι έτοιμο για λαχταριστές βουτιές με το κουτάλι!

Καλή απόλαυση!

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.